Újabb fontos baloldali politikus lépett át a Gyurcsány-pártba

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.,
Vágólapra másolva!
Arról tudósít az MTI Gyurcsány Ferenc pártjának a közleménye alapján, hogy Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke, önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje is átlép a Gyurcsány-pártba.
Vágólapra másolva!

„Továbbra sincs vége a DK felé irányuló átlépési hullámnak. Ezúttal Grőber Attila, az MSZP pápai alapszervezetének elnöke, önkormányzati képviselője, az ellenzék volt pápai polgármester- és országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Pápa 2024-es szocialista polgármesterjelöltje jelentette be Facebook-oldalán, hogy a jövőben a DK-ban folytatja a munkát" – áll a közleményben.

Gyurcsány Ferenc beszédet tart a fővárosi Egyetem téren, 2023. március 15-én Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A közlemény további részében

Grőber a Gyurcsány-pártot dicséri megalázkodó stílusban.

Végezetül Gyurcsányék üdvözlik az MSZP-s politikus átlépését.

Számos alkalommal írt az Origo arról, hogy az utóbbi hetekben több fontos baloldali politikus is átlépett Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök pártjába:

A Karácsony-párti átlépők között van Kocsis-Cake Olivio korábbi országgyűlési képviselő és pártigazgató, Kenéz István felügyelő bizottsági elnök, Szücs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester, Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester,

illetve Erdősi Éva, volt csepeli polgármesterjelölt.

A Momentumból Juhász Béla sződligeti polgármester, Buzinkay György, korábbi elnökségi tag és Bodrozsán Alexandra, kecskeméti önkormányzati képviselő lépett át.

Gyurcsányista lett Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke

és az egykor jobbikos Szilágyi Szabolcs volt miskolci országgyűlési képviselőjelölt. Továbbá a Jobbik frakciójából kilépve néhány hét múlva Varga Ferenc országgyűlési képviselő is belépett a bukott miniszterelnök pártjába.