Egy budapesti férfi a feleségével és két barátjával együtt árulták a kábítószert Budapesten. A rendőrök akkor fogták el, amikor a taxis barátjával együtt mentek az elrejtett drogért.

A 35 éves férfi 2019 és 2020 októbere között rendszeresen árult különböző kábítószereket, jellemzően kannabiszt. A vevőkkel telefonon egyeztettek, a lebukás elkerülése miatt kódnyelvet használtak, „meggyes (rétes)", „öcskös" és „zöldség" szavakkal azonosították a drogot. A férfi a budapesti lakásán tartotta a drogot, ahol alkalmanként a felesége és az egyik barátja is segített az eladásban.

A férfi másik barátja, a 32 éves taxis maga is több embernek adott el kábítószert. Szükség esetén egymásnak is adtak el drogot, 2020 őszére pedig egy nagy közös beszerzést is terveztek.

2020 októberében a férfi nem érte el a taxis barátját, ezért egyedül vett át egy nagy adag marihuánát, majd elrejtette egy gyáli ipartelep melletti erdős részen.

Később a taxis barátjával együtt, a taxival visszamentek, majd megkezdték bepakolni a kocsiba a drogot. A rendőrök ekkor fogták el őket.  

Forrás: Police.hu

Az ügyészség a férfit, a taxis barátját, valamint a nekik drogot eladó férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel, a feleségét és a másik barátját pedig alapeseti kábítószer-kereskedelemmel vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket fegyház illetve börtönbüntetésre.