Kormányablakok: több helyszín, hosszabb nyitva tartás hétfőtől

kormányablak, okmányok, okmányiroda
Budapest, 2022. május 28. Ügyintézés a kőbányai kormányablakban 2022. május 28-án. Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig a lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt. Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Ismét teljes nyitvatartással várja az ügyfeleket a legtöbb kormányablak 2023. március 20. hétfőtől.
Vágólapra másolva!

Harmincegy kormányablak és okmányiroda hétfőtől ismét a hét minden napján nyitva tart, hét helyszín esetében pedig legkésőbb május elejéig visszaáll a korábbi ügyfélfogadási rend.

A téli időszakban több, kisebb forgalmú kormányablakban csökkentett nyitvatartással volt lehetőség az ügyintézésre, egyes helyszíneken pedig szünetelt az ügyfélfogadás, mivel a háború és a brüsszeli szankciók miatt bekövetkezett energiaválság gázfelhasználás-mérséklést tett szükségessé.

Március 20-tól kezdve a kistelepüléseken élők lakóhelyükhöz közel a kormányablakbuszokban is intézhetik okmányügyeiket és mintegy 2500 állami ügyet.

A kormányablakok nyitvatartásáról és a kormányablakbuszok menetrendjéről a kormanyablak weboldalon tájékozódhatnak.