Rendőrgyilkosság Újbudán: így tudta meg a hős rendőr családja a hírt

Baumann Péter, rendőrgyilkosság
Budapest, 2023. január 13. Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A mai napig nem hiszi el, nem tudja elfogadni az édesanyja, hogy meghalt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy. A fiatal férfivel egy aljas bűnöző végzett január közepén Budapesten. Családjából eddig senki sem szólalt meg, de most megtörték a csöndet - írta meg a Bors. 
Vágólapra másolva!

Péter rokonai a Retro Rádiónak nyilatkoztak.

- mondta az édesanyja és azt is elárulta, hol volt, amikor megtudta, mi történt.

Mécsesek égnek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt. Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van.

Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: Enikő nyisd ki az ajtót, mert baj van!"

Amikor megtette, három embert látott az ajtó előtt. A férje mellett két rendőr állt, ők mondták el, hogy Péter meghalt.

- tette hozzá az asszony.

Sz. Szilárd újbudai rendőrgyilkos rendőrségi fotója Forrás: Origo

Január 12-én, csütörtökön éjjel riasztották a rendőröket egy Lecke utcai társasházhoz amiatt, mert egy őrjöngő férfi betörte a szomszédja ajtaját. Sz. Szilárd intézkedés közben a három rendőrre is rátámadt egy késsel.

Az egyiket combon, a másikat vállon, a harmadikat, Baumann Pétert pedig kétszer szíven szúrta.

Péter a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A támadót a másik két megkéselt rendőr üldözni kezdte, és a közeli villamosmegállóban utol is érte. Leadtak egy figyelmeztető lövést. A rendőrgyilkos nem állt meg, nem adta meg magát.

Ekkor az egyik rendőr lábon lőtte a férfit, de még ez sem állította meg.

Csak az után tudták elfogni, hogy elesett, amikor a sínekről felugrott a peronra. A rendőrgyilkos a kihallgatása közben mindent tagadott és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A kórházból nem börtönbe, hanem elmegyógyintézetbe került. Baumann Péter főtörzsőrmester több mint 9 éve szolgált a rendőrségnél, februárban lett volna 30 éves.