A mai napig nem hiszi el, nem tudja elfogadni az édesanyja, hogy meghalt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy. A fiatal férfivel egy aljas bűnöző végzett január közepén Budapesten. Családjából eddig senki sem szólalt meg, de most megtörték a csöndet - írta meg a Bors

Péter rokonai a Retro Rádiónak nyilatkoztak. 

Tudtuk, hogy milyen veszélyben van, mert mindig ott volt az első sorban. Valahogy ezt az anyai szív megérzi, én pedig minden beszélgetésünk alkalmával úgy búcsúztam el tőle, hogy nagyon vigyázz magadra, kisfiam!"

- mondta az édesanyja és azt is elárulta, hol volt, amikor megtudta, mi történt.

Mécsesek égnek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-ánForrás: MTI/Máthé Zoltán

"A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt. Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: Enikő nyisd ki az ajtót, mert baj van!"

Amikor megtette, három embert látott az ajtó előtt. A férje mellett két rendőr állt, ők mondták el, hogy Péter meghalt.

Igazából a mai napig nem hiszem el. Akkor azt mondtam hogy ez nem igaz, ez nem történhet meg és most is ezt mondom: ez nem lehet igaz!"

- tette hozzá az asszony.

Sz. Szilárd újbudai rendőrgyilkos rendőrségi fotójaForrás: Origo

Január 12-én, csütörtökön éjjel riasztották a rendőröket egy Lecke utcai társasházhoz amiatt, mert egy őrjöngő férfi betörte a szomszédja ajtaját. Sz. Szilárd intézkedés közben a három rendőrre is rátámadt egy késsel.

Az egyiket combon, a másikat vállon, a harmadikat, Baumann Pétert pedig kétszer szíven szúrta.

Péter a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A támadót a másik két megkéselt rendőr üldözni kezdte, és a közeli villamosmegállóban utol is érte. Leadtak egy figyelmeztető lövést. A rendőrgyilkos nem állt meg, nem adta meg magát.

Ekkor az egyik rendőr lábon lőtte a férfit, de még ez sem állította meg. 

Csak az után tudták elfogni, hogy elesett, amikor a sínekről felugrott a peronra. A rendőrgyilkos a kihallgatása közben mindent tagadott és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A kórházból nem börtönbe, hanem elmegyógyintézetbe került. Baumann Péter főtörzsőrmester több mint 9 éve szolgált a rendőrségnél, februárban lett volna 30 éves.