Joe Biden kormánya pénzeli Gulyás Márton amerikai kiképzését

Gulyás Márton aktivista ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ SZEMÉLY vádlott
Budapest, 2018. február 22. Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája és társa, Varga Gergő (a képen nem látható) büntetőperük másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2018. február 22-én. A két férfi 2017. április 10-én a Sándor-palota előtti tüntetésen az épületre festékes flakonokat dobott. A bíróság első fokon gyorsított eljárásban közérdekű munka büntetéssel sújtotta a két férfit. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista arról írt az online műsora közösségi oldalán, hogy a Joe Biden vezette amerikai baloldali kormánytól ösztöndíjat kapott. Az amerikai baloldal jóvoltából a szélsőséges magyarországi aktivista többhetes kiképzésen vesz majd részt. Gulyás szerint az amerikai program egyik célja, hogy az ösztöndíjasok újságíró-szakmai/vezetői képességeit erősítse. Gulyás Márton azonban nem újságíró, hanem egy szélsőbaloldali aktivista, akinek tevékenységét a Biden-kormányzat az amerikai adófizetők pénzéből támogatja. A műsora finanszírozói között szerepelnek Soros György magyar származású milliárdoshoz köthető különböző szervezetek is.
Vágólapra másolva!

A szélsőbaloldali aktivista a következőkről számolt be a Partizán című műsora Facebook-odalán: „Ezt a posztot Münchenből írom. Hamarosan felszállok egy New Yorkba tartó gépre, hogy megkezdjem a több hetes kint tartózkodásomat az Egyesült Államokban. Ösztöndíjjal leszek kint, amelyet az USA kormányától kaptam - a program, amibe elhívtak, 80 éve fut nagy sikerrel és számos magyar résztvevője is volt az elmúlt években. A program célja kettős: egyszerre kívánja eltérő perspektívákból megismerhetővé tenni az országot, illetve erősíteni az újságíró-szakmai/vezetői képességeit az ösztöndíjasoknak. Ennek keretében több államba is ellátogatunk, rengeteg találkozónk lesz társadalmi, szakmai, politikai szervezetekkel, valamint ismerkedési lehetőség a többi ösztöndíjassal, akiket a világ minden tájáról válogattak be és hívtak meg. Fantasztikus lehetőség, amit igyekezni fogok maximálisan kiélvezni!..."

Ezt követően a külföldről nem támogatott, magyar nemzeti érdekeket képviselő újságírókat ócsárolta.

Gulyás Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

Az amerikai kormányzat és Soros Györgyhöz köthető szervezetek finanszírozzák a szélsőbaloldali aktivista tevékenységét

Gulyás Márton néhány napja ismerte be a saját műsorában, hogy bevételeik felét nagy adományok, donorok, adott esetben nemzetközi pályázatokból szerzett finanszírozási források teszik ki, és azt is elmondta, hogy

A szélsőséges aktivista a tavalyi országgyűlési választási kampány idején, 2022. február 27-én arról posztolt, hogy „a választási roadshownk és az ehhez szükséges kamion bérleti díját, a technikai eszközök és a stáb költségeit a támogatóink és előfizetőink mellett a National Endowment for Democracy (NED) által biztosított 98 000 USD támogatás teszi lehetővé".

A National Endowment for Democracy közel 100 ezer dolláros támogatását egy augusztusi interjújában is megerősítette. Érdemes kiemelni, hogy

a NED finanszírozója az Egyesült Államok Kongresszusa, magyarán: az amerikai adófizetők pénzéből működik.

Gulyás Márton tehát egy év leforgása alatt kétszer is kapott pénzt az amerikaiaktól.

Nem mellékesen: a NED az egyik Magyarországon működő Soroshoz köthető szervezetet, a Helsinki Bizottságot is támogatja. A Helsinki Bizottság 2021-ben több mint 6,8 millió forintot kapott a NED-től.

A Bajnai-féle DatAdat és az Ezalényeg álhírgyár kiadójának könyvelőjét alkalmazta Gulyás

Ahogy arról az Origo még októberben beszámolt, Gulyás Márton beismerte, hogy az általa ügyvezetett Partizán Alapítvány, illetve az MFG Kft. könyvelését egy bizonyos Tóth Józsefné végzi.

Tóth Józsefné ugyanaz a személy, mint aki az országgyűlési választási kampányban SMS-eket küldözgető, Bajnai-Ficsor-Szigetvári-féle DatAdat Professional Kft. és az Ezalényeg.hu baloldali álhírgyár kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a könyvelője is.

Gulyás már korábban beszélt a műsora és a DatAdat közötti együttműködésről. Ezúttal viszont azt is elismerte, hogy az azóta már megszűnt Együtt nevű baloldali párt csúcspolitikusának, Szigetvári Viktornak a javaslatára alkalmazta Tóth Józsefnét. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói egy Szegi nevű, 300 fős borsodi faluban bukkantak rá a DatAdat könyvelésére. Ráadásképp

ugyanerre a szegi címre van bejegyezve a Legal and Finance Kft., amely kifizetőhelyként szerepel Gyurcsányné EP-képviselői honlapján.

A dollárbaloldal kampányfinanszírozási botránya

A rendszerváltás óta példátlan baloldali kampányfinanszírozási botrány 2022 nyarán robbant ki, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal bukott kormányfőjelöltje egy interjúban elárulta, hogy az Egyesült Államokból kapott pénzt kampányra a baloldal. Összefoglalva, eddig arról volt szó, hogy az Amerikai Egyesült Államokban közvetlenül a választások előtt alapított Action for Democracy (AfD) nevű szervezet, amelyet Karácsony Gergely volt várospolitikai főtanácsadója, egyben Bajnai Gordon egykori miniszterelnök korábbi tanácsadója, Korányi Dávid vezet,

1,86 MILLIÁRD FORINTOT UTALT ÁT A MÁRKI-ZAY PÉTER-FÉLE MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOMNAK (MMM), AMELY A PÉNZ NAGY RÉSZÉT, MINTEGY 1,4 MILLIÁRD FORINTOT TOVÁBBADOTT A BAJNAI-KÖZELI ÉRDEKELTSÉGBE TARTOZÓ DATADATNAK.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé terjesztett szakszolgálati jelentés arra jutott, hogy ez a cégcsoport emellett közvetlenül is kapott közel 148 milliót az amerikai székhelyű NGO-tól, sőt arra is fény derült, hogy az AfD szintén közvetlen finanszírozással támogatta, mégpedig egymilliárd forinttal, az Oraculum 2020 nevű céget, amely a baloldali Ezalényeg.hu működtetőjeként ismert, ám ez utóbbi az összeg felét szintén továbbadta a DatAdatnak.

MINDEZ AZT JELENTI, HOGY A MÁRKI-ZAY RÉSZÉRŐL VÉLETLENÜL (?) BEVALLOTT 1,8 MILLIÁRDON FELÜL MÉG 1,2 MILLIÁRDOT JUTTATTAK A TENGERENTÚLRÓL A MAGYARORSZÁGI BALOLDALNAK, EGÉSZEN PONTOSAN ANNAK DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ- ÉS BAJNAI-KÖZELI DIGITÁLIS TECHNOLÓGUSAINAK ÉS KAMPÁNYSZERVEINEK.

2023. január 25-én mindezek mellett a titkosítás alól feloldott iratokból az is kiderült, hogy

A KORÁNYI-FÉLE ACTION FOR DEMOCRACY ÁLTAL FOLYÓSÍTOTT ÖSSZEG NAGYJÁBÓL 160 MILLIÓ FORINTTAL MAGASABB AZ EDDIG NYILVÁNOS UTALÁSOK SZALDÓJÁNÁL.

Az ezen amerikai szervezettől kapott végösszeg tehát 3,174 milliárd forint, amelynek 58 százalékát Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalma kapta meg, amely saját bevallása szerint a pénz egy részét 2023 elején is költötte.

Az is kiolvasható a parlamenti bizottság számára készült második részjelentésből, hogy egy másik fontos baloldali kampányszervezet,

AZ ORACULUM 2020 KFT. – AZ EZALÉNYEG MŰKÖDTETŐJE – 2021 SZEPTEMBERE ÉS 2022 FEBRUÁRJA KÖZÖTT EGY TITOKZATOS SVÁJCI ALAPÍTVÁNYTÓL 887 MILLIÓ FORINTOT KAPOTT.

A magyarországi dollárbaloldal összesen tehát 4 milliárd forintnál is többet kaphatott külföldről.

Január 30-án az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György arról értekezett új munkahelye, a NED-hez hasonlóan az amerikai Kongresszus által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján, hogy

a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon közreműködésével.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is utalt arra, hogy a dollárbaloldalt Soros pénzelheti.

Ennek ellenére a dollárbaloldal folyamatosan azt hazudta, hogy amerikai magyar állampolgárok mikroadományaiból származnak a külföldi bevételeik. Erről itt írtunk részletesen.