Fél karját amputálni kellett a tázlári asszonynak, akire rátámadt egy megvadult kutya

Vágólapra másolva!
Elszabadult egy nagytestű kutya Tázláron, miután gazdája elment otthonról, és nyitva felejtette a kaput. A kutya a kennelből egyenesen az utcára szökött, majd az első emberre rátámadt, aki az útjába került. A biciklis nő életveszélyesen megsérült, a kutya szó szerint széttépte a fél karját, melyet amputálni kellett. A kutya gazdája megúszhatja felfüggeszett fogházzal.
Vágólapra másolva!

A tázlári nő kerítéssel körbevett családi házának kertjében kialakított kennelben tartotta akita fajtájú, nagytestű kutyáját. 2022. szeptember 24-én délelőtt az asszony kocsival elment otthonról, azonban

a ház kapuját nyitva felejtette, a kutya pedig elszabadult a ketrecből, és a nyitott kapun át az utcára szökött.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Kis idő múlva felborított egy biciklist, majd rá is támadt a nőre.

Az alkarját kezdte harapdálni, amit csak akkor hagyott abba, amikor gazdája hazaérkezett, és a szomszédokkal együtt elrángatta a közeléből. Az nő azonban így is

életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kutya leharapta a bal csuklóját, az alkarját pedig szó szerint széttépte, így amputálni kellett. A nő ezen kívül rengeteg vért veszített a kutyatámadás során.

Az ügyészség a kutya gazdája ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyes testi sértés miatt emelt vádat, és felfüggesztett fogházat javasolt.