Deutsch Tamás: Meg fogjuk védeni a magyar gyermekvédelmi törvényt

DEUTSCH Tamás; HIDEGKUTI Nándor
Budapest, 2022. március 3. Deutsch Tamás, az MTK elnöke beszédet mond Hidegkuti Nándor, az Aranycsapat egykori tagja születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. március 3-án, a megnyitó napján. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A kormányoldal meg fogja védeni a magyar gyermekvédelmi törvényt és visszautasítja az Európai Bizottság "agresszív, durva támadását" az ügyben - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerdai videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás emlékeztetett: tavaly áprilisban a gyermekvédelmi népszavazáson majd négymillió szülő és nagyszülő döntött úgy, hogy megvédi a gyermekeket a "genderideológiai" és az "egyre agresszívebb LMBTQ-aktivista támadásokkal" szemben, és kiáll a magyar szülők elidegeníthetetlen joga mellett, hogy csak ők dönthessenek a gyermekek szexuális neveléséről.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője hangsúlyozta:

elutasítják, hogy az Európai Bizottság "agresszív, durva támadást intéz" több millió magyar polgár demokratikus döntésével szemben.

"Lassan mondom, hogy Brüsszelben és a magyar dollárbaloldal képviselői körében is megértsék: a gyermek szent és sérthetetlen. Meg fogjuk védeni a magyar gyermekeket. (...) Meg fogjuk védeni a magyar gyermekvédelmi törvényt." - hangoztatta.

Szégyenteljesnek nevezte, hogy "magyar dollárbaloldal képviselői" azért lázítanak Európa-szerte, hogy minél több ország kormánya támadást intézzen a magyar gyermekvédelmi törvény ellen. Szerinte az is felháborító, hogy a "magyar dollárbaloldal" áskálódásának köszönhetően az Európai Parlament is beszáll a Magyarország elleni perbe.

Kijelentette: a "dollárbaloldal" "áskálódásával" szemben is megvédik a magyar gyermekeket.