"Macron megalázása, Franciaország összeomlása": a franciák nem tudják fogadni III. Károlyt a zavargások miatt

Vágólapra másolva!
Franciaország összeomlásának, Macron megalázásának nevezik francia és brit kommentárok, hogy a francia elnök lemondta III. Károly király látogatását, mert a tüntetések és a zavargások miatt nem tudják garantálni a biztonságos és méltó fogadást.
Vágólapra másolva!

III. Károly király és felesége, Kamilla vasárnap indult volna Párizsba, és szerdáig tervezett utazásuk során felkeresték volna Bordeaux városát is - ahol viszont már a városházát is felgyújtották a tüntetők.

Franciaország számos városában az utóbbi napokban heves, nem egyszer gyújtogatás torkolló tiltakozó megmozdulások voltak a nyugdíjrendszer módosítása miatt.

Ahogy megírtuk, a londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Emmanuel Macron francia elnök kérte a brit féltől a látogatás elhalasztását.

Párizsi bejelentés szerint Macron pénteken személyesen beszélt telefonon III. Károly királlyal. A francia kormány olyan körülmények között szeretné vendégül látni a brit uralkodót, amely megfelel a két ország baráti viszonyának - áll a közleményben.

- mondta Richard Fitzwilliams, a királyi családra szakosodott kommentátor és PR-tanácsadó.

- mondta.

Maxime Tandonnet neves francia történész a Le Figaróban azt írta, az út halasztása Franciaország megalázása.

A párizsi út lett volna III. Károly első külföldi útja, így viszont Németországba megy először.