Itt a felmérés, nagyot zuhant az EU támogatottsága Magyarországon

ORBÁN Balázs; HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor; ÓDOR Bálint Dávid, EU-csúcs Brüsszelben
Brüsszel, 2023. március 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülésére 2023. március 24-én. Mellette Ódor Bálint, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének vezetője (b), Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (b2) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Brüsszel megítélése sokat romlott Magyarországon, ez derül ki az Eurobarométer legfrissebb felméréséből - számolt be róla a Népszava.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt fél évben nagyot esett, 12 százalékkal csökkent az Európai Uniót kedvezően értékelők száma Magyarországon.

A magyar állampolgárok csupán 39 százaléka vélekedik pozitívan az EU-ról, ami 6 százalékponttal elmarad az uniós átlagtól.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülésére, 2023. március 24-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Eurobarométer friss felmérése szerint a csökkenés elsősorban annak köszönhető, hogy megváltozott a fiatalok véleménye, de a felmérés szerint a többi korosztályra is ez jellemző.

A 15-24 évesek csupán 32 százaléka vélekedik pozitívan az Unióról.