Tovább csökken az élelmiszerárak inflációja

Lidl,Store.,Lidl,Company german,symbol
Logo of Lidl store. Lidl company sign - German global discount supermarket chain
Vágólapra másolva!
Nyilvánvaló tehát csökken az élelmiszerek inflációja, ahogy azt a kormány korábban mondta is.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel már írtunk arról, hogy a SPAR-nál is bejelentettek egy nagy árcsökkentő programot. Az üzletlánc promóciójában már csaknem 400 kedvezményes termék szerepel, és ezen a héten is csökkentették több termékük árát.

Most a jelek szerint erre az akcióra válaszolt a Lidl a saját közleményével, amelyben azt írták, hogy a január 1-jén indított programjuknak köszönhetően az év első 3 hónapjában már csaknem 400 termék ára mérséklődött. Mint írták:

Az árcsökkentett árucikkek között az alapvető élelmiszerek és számos, a vásárlók körében közkedvelt, keresett termék is megtalálható.

Forrás: Shutterstock

„Egyes árucikkek akár 29 százalékkal olcsóbban is megvásárolhatóak, de átlagot tekintve mintegy 10 százalékkal kerülnek kevesebbe az érintett termékek, ami jelentős megtakarítást, könnyebbséget jelenthet a magyar családoknak" – írta a Lidl.

Hozzátették azt is, hogy „a tej és tejtermékek esetében többek között többféle vaj, sajt és tejföl, a 18-féle pékáru közül például az 1 kg-os szeletelt fehér kenyér, valamint a nosztalgiakifli lett olcsóbb, de a rizs, a baromfirudacska és a vegyes virágméz mellett a száraztészták, a szendvicsfeltétek, a fűszerek, tisztító- és tisztálkodószerek, babaápolási termékek és gyümölcslevek között is megtalálhatóak az árcsökkentett termékek".

A csökkenés mértéke akár a 29 százalékot is elérheti, de számos esetben 20 százalék felett mérséklődtek az árak

– írta a vállalat, leszögezve, stratégiai céljuk, hogy még tovább bővítsék az árcsökkentett termékek körét.

A Magyarországon működő üzletláncok – köztük a Lidl, Aldi, SPAR, CBA – már hetek óta árháborút folytatnak, és egymásra licitálva csökkentik a termékek árát. Érdekes fejlemény lehet ezen a téren, hogy a kormány egy árfigyelő rendszert is bevezethet a közeljövőben azért, hogy segítsék a lakosság tájékozódását.