Egy ablakot tisztító nőről készült felvételt tett közzé a Bors. A közösségi médiában gyorsan terjedő videót a szemközti házból készítették, a takarító egy magas emeleti párkányon áll, és kívülről pucolja az üveget. A lap felhíva a figyelmet rá, hogy korábban már többször végződött tragédiával az ilyen takarítás. A nő könnyen megcsúszhatott és a mélybe zuhanhatott volna a párkányról. 

Egy józsefvárosi ház ablakát tisztított az asszony. Zokniban, biztonsági eszköz nélkül dolgozott és közben alatta sétáltak az emberek az utcán. Az egyik szemben lakó rögzítette, mit tesz és aztán feltöltötte a TikTokra a videót, amit már 17 ezren láttak.

A kommentelők egy része szerint vicces a látvány, de a többség inkább aggódva nézte végig a műveletet.

Lezuhant, túlélte

A pécsi Mikó Alexandra egy harmadik emeleti lakás ablakából zuhant le nagytakarítás közben. Túlélte a balesetet, de mivel megsérült a gerince, és több nyakcsigolyája is eltört, mozgásképtelenné vált, de nem csak emiatt nem élhet hétköznapi életet.

A zuhanás következtében a lépe, a tüdeje, illetve a mája is megsérült, ráadásul a keze is alig mozog, csak az ujjait érzi, ám képtelen mozgatni azokat. Az agya viszont szerencsére nem sérült meg! Segítséggel tud beszélni, enni és inni is..."

- mondta akkor a nő húga.

Ketten meghaltak ablakpucolás közben

Tavaly szeptemberben Siófokon egy 46 éves nő zuhant le a magasból. Ő is egy harmadik emeleti lakást ablakát akarta kívülről megtakarítani, amikor megtörtént a tragédia. Hiába hívtak hozzá mentőt, az életét már nem lehetett megmenteni. A fővárosban is történt ilyen halálos baleset. 2019-ben a tizedikről zuhant a halálba egy nyugdíjas a Csontváry Kosztka Tivadar utcában. Ő is így tisztított ablakot, ahogy a TikTokra feltett videóban lehet látni.