Beismerte Márki-Zay Péter, hogy a külföldi pénzeket kampányra költötték

tüntetés, 2022.09.02., tanár, pedagógus, diák, oktatás, Szent István tér, Bazilika, Belügyminisztérium, Fővám tér, Budapest, Márki-Zay Péter
Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron az elszámolásunk után emlékeim szerint 90 millió maradt, amiből később még több, kampányhoz kapcsolódó költséget fedeztünk – jelentette ki Márki-Zay Péter az Indexnek. A bukott miniszterelnök-jelölt részletesen mesélt a guruló dollárokról a lapnak adott interjúban.
Vágólapra másolva!

A hódmezővásárhelyi polgármester az Indexnek ismét elszólta magát, ugyanis beszélt a külföldről kapott guruló dollárokról is. Márki-Zay Péter azt mondta, hogy

Hozzátette azt is, hogy

Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt ismételten összevissza beszél az Egyesült Államokból kapott dollármilliókról. Míg korábban azt állította, hogy nem tudnak elszámolni minden kampányköltséggel, hiányoznak számlák és szerződések, később viszont úgy fogalmazott: minden kampánnyal kapcsolatos számlát leadtak az Állami Számvevőszéknek.

Tiltott kampányfinanszírozás gyanúja merült fel

Mint arról korábban beszámoltunk,

- jelentette ki az ÁSZ elnöke hétfőn az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén. Windisch László közölte: szükségessé vált a jelentés elkészítéséhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevonása is, mert jelentős összegek tekintetében a bizonylatok és a teljesítési igazolások hitelességét illetően is kétely merült fel. Emlékeztetett arra: titkosszolgálati jelentésekből tudható, hogy az ellenzéki pártok kampányát a Mindenki Magyarországa Mozgalmon (MMM) keresztül külföldi forrásokból is finanszírozták, ami tiltott, és egy ország szuverenitása és demokráciája ellen a legkomolyabb támadás.

Mint ismert, a baloldal a 2022-es kampányára közel 4 milliárd forintot kapott a tengerentúlról.