Néhány nap alatt 3 millió forintot költött egy nő egy lopott bankkártyával

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki egy lopott bankkártyával néhány nap alatt közel 3 millió forint költött el.
Vágólapra másolva!

A 40-es éveiben járó tolvaj rendszeresen megjelent egy idős, vele kapcsolatot nem kereső, német férfi balatonszemesi házában és barátkozni próbált vele.

A férfi egy idő után elkezdett bízni a nőben, aki ezt kihasználva megszerezte a bankkártyáját és az ahhoz tartozó PIN-kódot.

A nő három nap alatt 2,8 millió forintot költött a kártyával:

fél millió forintot fizetett egy barkácsáruházban, több mint 400 ezerért vásárolt műszaki cikkeket, 50 ezerért vett dohányárut és 150 ezer forint értékben ékszereket.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi csak napokkal később vette észre, hogy eltűnt a kártyája, és amikor rájött a lopásra, azonnal letiltotta a kártyát.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a német férfi kárának megtérítésére indítványozta.