Meg akartak erőszakolni egy 15 éves lányt Újbudán

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt. Ezt közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.
Vágólapra másolva!

A vád szerint február 28-án este a 11. kerületi Költők Parkjában találkozott a román férfi a kamasszal. Beszélgetni kezdtek, aztán felmentek a férfi újbudai lakásába. Ott folytatták a beszélgetést és közben ittak is. Egy idő elteltével a lány úgy döntött, hogy hazamegy. Felállt és már éppen elindult volna, amikor a férfi erősen, fájdalmat okozva, megragadta a kezét.

Közölte vele, hogy nem mehet sehova, majd az ágyra rántotta és erőszakoskodni kezdett vele.

A lány a lábaival eltolta magától a férfit. A támadó kihasznála, hogy erősebb. Lerángatta áldozata nadrágját és erőszakkal megpróbálta olyan testhelyzetbe fordítani,

hogy megerőszakolhassa a gyereket.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kamaszlány továbbra is kitartóan védekezett. Belerúgott a férfi fejébe.

Ettől eleredt a támadója orra vére és a szája is felrepedt és vérezni kezdett, aztán megharapta a férfit, aki a lány kitartó ellenállása miatt abbahagyta, amit elkezdett.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a tettét beismerő férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyalás eredményeként a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit a váddal egyezően, 18. év alatti személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak kísérlete miatt bűnösnek mondta ki, amiért 4 év fegyházbüntetésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta a kiskorúakat érintő valamennyi foglalkozástól. A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás végéig. Az ítélet nem jogerős, mert a férfi és a védőja fellebezett az ítélet ellen.