Ahogy azt megírtuk, a Momentum ma reggel - bár nem bírtak felkelni időben, így elkéstek - a Karmelita kolostornál bohóckodott. Ott volt Hadházy Ákos is, aki egy ponton annyira izgatott lett, hogy véletlenül leleplezte a magát függetlennek hazudó dollármédiát: tegezve utasította az egyik újságírót arra, hogy mit kérdezzen. A jelenetről Dömötör Csaba tett közzé videót Facebook-oldalán.

 

Dömötör Csaba ezt írta:

Azok a képviselők voltak ott, akik egyébként félig-meddig végrehajtott bojkottot hirdettek a parlamenti ülések ellen. A sajtó kérdéseire a Karmelita előtt válaszoltam, amit a jelen lévő momentumos politikusok időről időre óvodai kiscsoportos színvonalon előadott bekiabálásokkal és minősítgetésekkel tarkítottak.

Elvileg a sajtószabadságot hiányolták. Ehhez képest Hadházy Ákos a rögtönzött sajtótájékoztató egy pontján utasítani akarta az egyik médium munkatársát, hogy mit kérdezzen.
Így néz ki az ő sajtószabadságuk.

A kormány különböző módokon folyamatosan válaszol a sajtómegkeresésekre. Emellett Gulyás Gergely a kormányülések után órákig tartó kormányinfókon válaszol a kérdések sorára. Ez az, amire a megválasztott baloldali politikusok nem hajlandóak. Úgy siratják a sajtószabadságot, hogy a megválasztott főpolgármesterük évek óta nem veszi a bátorságot, hogy érdemi sajtótájékoztatón válaszoljon kérdésekre.

Így néz ki az ő sajtószabadságuk.

Helyette csinálnak mást. A sajtószabadságot sirató momentumosok korábban szerkesztőségbe törtek be, és újságírókat akartak eltiltani a foglalkozásuktól. Más baloldali pártok tévészékházba is betörtek.
Így néz ki az ő sajtószabadságuk.

Egy éve a háború árnyékában vagyunk. Egy olyan időszakban, amikor különböző okokból egész Európa rég nem látott gazdasági nehézségekkel néz szembe. Az a reménytelen akció, amit a Karmelitánál láttunk, a baloldali politika csúcsteljesítménye. A sokadik bohóckodásba illő performansz után mindenkinek érdemes feltennie a kérdést: tényleg érdemes lenne erre a társaságra bízni az országot bármikor a jövőben?