Társkereső oldalakon megismert nőket csapott be egy férfi

internetes vásárlás, csalás
internetes csalásokat elkövető bűnszervezetet számoltak fel a rendőrök
Vágólapra másolva!
Többrendbeli csalással és zaklatással vádol a Komáromi Járási Ügyészség egy férfit, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi 9 nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, akiket mind becsapott. Az egyiknek azt ígérte, hogy együtt vesznek majd egy házat, és arra vette rá, hogy az a bábolnai családi házát eladja.

A nő több részletben, összesen 10 650 000 forintot utalt át a férfinak 2021 január és május között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket.

A férfi nem akart közös házat venni a nőtől. Egy másik áldozatától pénzt kért kölcsön, illetve ruhát vásároltatott magának, telefonszámlát fizettetett ki úgy, hogy a kölcsön visszafizetését ígérte. Ennek a nőnek összesen 10 926 172 forint kárt okozott.

Ezt a nőt a kapcsolatuk végén halálosan megfenyegette, akkor vált világossá a nőnek, hogy csalás áldozata.

internetes csaló (illusztráció) Forrás: Police.hu

Hat nőtől szemműtétre kért és kapott kölcsön. A férfinek nem kellett szemműtét. Kétszer egyéként külföldi műtétre hivatkozott. Ezeknél az eseteknél sem állt szándékában a kölcsön visszafizetése.

Ezeknek a nőknek 290 ezer - 1 850 ezer forint közötti kárt okozott.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért neki párkapcsolatot, kért és kapott 77.000 forint kölcsönt tőle.

A kilencedik nőnek azt hazudta, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1,4 millió forintra.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetett férfit újabb börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, valamint 1 790 ezer forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra ítélje, emellett kötelezze a nő kárának megtérítésére.