A saját dolgaimat most kicsit dobozba raktam

Szakács Szilvi, énekesnő, interjú, Zugló, Budapest, 2023. 03. 28.
Vágólapra másolva!
2021-ben, az akkor mindössze 15 év Sziszi kis híján megnyerte a TV2 népszerű műsorát a Sztárban sztár leszek!-et. A műsor persze óriási népszerűséget hozott neki, végigkoncertezte az egész nyarat. A még mindig csak 17 éves lány azt is elmondta az Origónak, hogy bár mindene az éneklés, az is nagy álma, hogy tévézhessen.
Vágólapra másolva!

Nagyon fiatalon, mindössze 15 évesen, kerültél bele a szórakoztató iparba. Mióta tudod, hogy énekléssel szeretnél foglalkozni?

Szerintem mióta az eszemet tudom azóta kialakult ez bennem. Anyának már az oviban szóltak, hogy én nagyon fogékony vagyok mindenre, ami a zenével kapcsolatos, és, hogy érdemes lenne ezen elgondolkodni. Mi azonban akkor még nem igazán foglalkoztunk ezzel, mert úgy gondoltuk, hogy picike vagyok. Vannak olyan képeink, amikor a tévé előtt állok és az egyik kedvencem koncertfelvételeit nézem. Szóval már nagyon pici koromban kialakult, hogy nekem az éneklés az utam.

Szakács Szilvia, Sziszi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kik voltak a példaiképeid, kikből inspirálódtál?

Az egyik Shania Twain volt, azt nem tudom, hogy hogyan került elém, úgy emlékszem apukám szerette nagyon, és volt egy koncertfelvételünk róla, azt néztem 0-24-ben. Később pedig egy romániai popsztár, INNA lett a kedvencem, érte rajongtam és voltak lemezeim is tőle. Őket hallgattam leginkább, de igazából mindenkit szerettem, aki ezzel foglalkozott.

Pár éve hatalmasat fordult veled a világ, amikor részt vettél a TV2 műsorában. Milyen élmény volt szerepelni a Sztárban Sztár Leszekben és majdnem megnyerni azt?

Nem volt akkora változás ez az életemben, mert én valahol belül mindig is ezt szerettem volna és annyira ebben éltem, hogy ezt egyszer szeretném átélni, hogy igazából,

amikor ott voltam, azt éreztem, hogy úristen megvan, teljesült, amit szerettem volna. Minden percét nagyon élveztem és boldogság mámorban fürödtem.

Nem bánom, hogy nem nyertem meg, nyilván úgy indultam el, hogy ha már megyek, akkor megnyerem, de úgy érzem, hogy a második hellyel is győztes voltam. Mi a döntőben úgy álltunk ott Csiszár Istvánnal, hogy a legfiatalabb és legidősebb versenyzők vagyunk, viszont mögötte akkora tapasztalat volt, hogy nem éreztem vereségnek azt, hogy ő nyert.

Szakács Szilvia, Sziszi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az elvárásaidhoz képes mi volt az, ami úgy alakult a műsor alatt és utána, ahogy elképzelted és mi volt az, ami nem?

Olyan nem igazán volt, ami nem úgy alakult volna, mert nem számítottam arra, hogy műsor után nagy sztárolás lesz itt körülöttem.

Fel voltam arra készülve, hogy gyorsan jönnek majd utánam az újabb tehetségek, de úgy voltam vele, hogy dolgozni kell, menni kell és csinálni kell a dolgom és akkor majd meg lesz az eredménye

és újra vissza lehet majd kerülni egy olyan szintű pörgésbe, mint ami akkor volt. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy a döntőben Rácz Gergővel duetteztem, mert ő rögtön utána megkérdezte, hogy koncerteznék-e vele a nyáron, úgyhogy a tavalyi szezont majdnem teljesen együtt csináltuk végig.

Hogyan élted meg az egész nyáron át tartó koncertezést?

Ez volt az első nagy zenekaros koncertem és nyilván nagyon szokatlan volt, az, hogy ilyen sokan vagyunk színpadon és mindenre oda kell figyelni, de minden percét imádtam. Ezek a koncertek teljesen máshogy működnek mind a félplayback műsorok.

Amikor először álltam a színpadon azt éreztem, hogy mindig ezt akarom csinálni.

Szakács Szilvia, Sziszi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jelenleg Budapesten élsz és itt tanulsz, távol az otthonodtól. Hogy tetszik a város, milyen itt élni?

Nagyon szeretem ezt a várost, kis koromban is nagyon sokat jöttünk ide a szüleimmel, már akkor is az volt az álmom, hogy itt éljek.

Pont a napokban kaptam meg a gyerekkori naplóimat és mindegyikben az van, hogy én majd Budapestre szeretnék költözni.

Nagyon szeretem ezt a pezsgést, mivel egy kisvárosból jövök, ahol elég nagy a nyugalom. Úgy érzem nekem szükségem volt erre a pörgésre, ami itt van.

Úgy tűnik, hogy minden úgy alakul az életedben, ahogy gyerekként megálmodtad. Ezt milyen megélni?

Azt nem mondom, hogy nincsenek nehézségek, mert nyilván mindenkinek vannak, de én magamat egy pozitív felfogású embernek tartom és így, ha valami kis gond van, akkor vannak mellettem elegen, ahhoz, hogy segítsenek és megerősítsenek.

Mi volt az eddigi legjobb élményed a karriered során?

A Sztárban Sztár Leszek döntőjét és a nyári Budapest Parkos koncertet tudnám kiemelni. Ez a kettő volt az, amire azt mondtam, hogy nem is hittem volna, hogy ilyen fiatalon meg fogom tapasztalni.

Amikor ezekre visszagondolok, mindig az az eufórikus légkör jut eszembe, ami ott volt.

Szakács Szilvia, Sziszi Fotó: Csudai Sándor - Origo

A műsor idején hetente szerepeltél a tévében, egy egész ország nézett minden vasárnap. Fel szoktak ismerni az utcán, hogy viseled az ismertséget?

A műsor alatt és utána nyilván sokkal többen felismertek. Én szeretem, ha odajönnek hozzám, mert mindig kedvesek és aranyosak az emberek velem. Szerencsére nincs negatív élményem a rajongókkal.

Nemrég jelent meg a legújabb dalod, amit Rácz Gergővel közösen készítettetek. Mik a további terveid?

Gergővel folyamatos a kollaboráció, most neki készül egy albuma és azon is lesz több olyan szám, amiben közreműködőm, ennek nagyon örülök. Május 26-án pedig lesz egy lemezbemutató koncert az A38 hajón, ahol én is ott leszek. Ez egy nagyon jó lehetőség nekem.

A saját dolgaimat most kicsit dobozba raktam, mert Gergő mellett nagyon sokat tudok tanulni, úgyhogy ebből a tapasztalatból próbálok inspirálódni a saját projektjeimhez.

Szakács Szilvia, Sziszi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mik a hosszabb távú céljaid, hol látod magad 5 vagy 10 év múlva?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert olyan ember vagyok, akit, ha megkérdezel egy hónappal ezelőtt, hogy mik a terveim, akkor teljesen mást mondok, mint mondjuk ma.

Öt év múlva már jó lenne, ha egy stabil karriert tudhatnék magam mögött,

persze tudom, hogy sosem teljesen stabil egy karrier, de addigra már szeretném, ha rendesen beindulna, hogy meglegyen az a menetrend, hogy nyáron koncertezünk, télen pedig dalokat írunk. És szeretném, ha egy kiforrott csapat lenne addigra mellettem. Egyébként a tévézést is nagyon szeretem és örülnék annak, ha visszakerülhetnék, mert nagyon szeretek szerepelni.