A baloldal szembehelyezkedik a nemzeti érdekekkel

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára; MÁRKI-ZAY Péter; FEKETE-GYŐR András; JAKAB Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar jobboldal rendre lehetőséget biztosít a magyarországi baloldalnak, hogy vizsgálja felül a dogmatikusan, a nemzetközi hálózati erők kényszerítő befolyása miatt elfoglalt liberális-progresszív álláspontját, és álljon végre a többség elvárásai és a nemzeti érdek mellé. A hazai konzervatív tábor így tett a rezsicsökkentés, a migrációs válság, a gyermekvédelem, és most az orosz-ukrán háború ügyében is - írja elemzésében az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

Háború és béke új front-, és védelmi vonalakat nyitott a magyar belpolitikában is. A 2022-ben kipattant orosz agresszió a politikai élet szereplőit háborúpárti héjákra és azonnali tűzszünetet követelők táborára hasította ketté. Előbbieket a magyarországi baloldal és propagandamédiája, utóbbiakat a magyar jobboldalon találhatjuk meg.

A dollárbaloldal a nemzeti érdekekkel szemben cselekszik Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormánypárti többséget biztosító Fidesz és a KDNP frakcióvezetője a háború kipattanásának első évfordulóján egy közös határozati javaslatban fogalmazták meg a magyar nemzeti érdeket, ami jelenleg egyetlen szóban sűrűsödik össze: békét!

Békét mihamarabb - üzeni a pénteken végszavazásra került határozati javaslat, amit a baloldal újfent elutasított.

Pedig ez a javaslat egy újabb lehetőséget teremtett a magyarországi baloldalnak, hogy kiléphessen végre pózzá merevedett dogmáiból, ám tagjai mégsem éltek ezzel a lehetőséggel. A magyarországi baloldal tehát folytatja 2022 február 24-én elkezdett, egyébként súlyos és brutális vereséget eredményező politikáját,

így továbbra is támogatja és ösztönzi a további szankciókat, fegyverszállításokért és így eszkalációért kardoskodik, és cinikusan fitymálja a magyar jobboldal tűzszüneti kívánalmát és békesürgetését.

Az elemzést teljes terjedelmében az Alapjogokért Központ weboldalán olvashatják.