56 óra után eloltották a gyáli szeméttelepen égő tüzet

Gyál, 2023. március 28. Lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án. Papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyagdarálékot tartottak. Több ezer négyzetméteres terület áll lángokban. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Több nap után sikeresen eloltották a tűzoltók a gyáli hulladék-feldolgozó telepen keletkezett tűzzel. Az oltást nehezítette, hogy az erős szél miatt a tűz gyorsan terjedt.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla több ezer köbméter műanyag és egy 2000 négyzetméteres csarnok is lángolt egy hulladékfeldolgozó telepen, Gyál külterületén.

A tűz kezdetben egy 500 négyzetméteres területet volt érintett, ahol papírbálák lángoltak, majd továbbterjedt egy csarnokra és egy betonsílóra is.

A kedd délután keletkezett hulladéktűz eloltása napokig tartott.

Lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azonban a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán jelentette be, hogy eloltották a lángokat a gyáli hulladék-feldolgozó telepen.

56 órába telt megfékezni a tüzet és több, mint 60 hivatásos tűzoltó és 18 önkéntes egység is részt vett az oltásban.

Lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A tűz hatalmas füsttel égett, melyről légi felvétel is készült, ami ide kattintva tekintehető meg.

A tűzoltók folyamatosan váltották egymást a helyszínen, de ennek ellenére is több ezer négyzetméternyi terület égett le.