Vágólapra másolva!
Korábban az Indexnél dolgozott az az újságíró, aki most a Telex munkatársaként egy iskolai rendezvényen üldözte, zaklatta Marosi Beatrixot, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét. Nyilas Gergelyt 2018-ban jogerősen elítélte a bíróság, mert a menekültválság csúcsán kirgiz menekültnek adta ki magát és okiratot hamisított, ezzel megtévesztve a hatóságokat. A tankerület közleményben ítélte el az ellenzéki újságíró viselkedését - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Kirgiz állampolgárnak adta ki magát a 2015-ös menekültválság csúcsán a határrendészet munkatársainak az a Nyilas Gergely, aki most

a Telex színeiben egy iskolai rendezvényen zaklatta a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét.

Az akkor még indexes újságíró úgy készített riportot az előállításáról, a röszkei átmeneti táborról, a buszútról és a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának győri udvaráról, hogy végig

idegen állampolgárnak vallotta magát. Nyilas még egy papírt is aláírt, ami alapján a menekültügyi hatóság nyilvántartásba vette a kitalált kirgiz férfi menedékkérelmét.

Az újságíróval szemben az ügyészség vádat emelt, a Győri Törvényszék jogerős ítéletében pedig megrovásban részesítette, és a perköltség megfizetésére kötelezte.

Nyilas Gergely most a Telex újságírójaként egy ferencvárosi nyilvános zeneiskolai rendezvényen üldözte Marosi Beatrixot, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét, az erről készült videót – melyen a szülői engedély nélkül felvett gyermekek is látszanak – a portál honlapjára is feltették.

Ezen egyértelműen látszik, hogy Marosi Beatrix mellett többen is nyomatékosan kérték Nyilast, hogy ne zaklassa a tankerületi vezetőt, hagyja őt békén, dacára annak, hogy a vezető nyomatékosan elmondta, nem válaszol, és távozásra kérte az újságírót.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ közleményben ítélte el a történteket. – Felháborítónak tartjuk, hogy még egy iskolai zenei rendezvényt sem tartanak tiszteletben az ellenzéki sajtó képviselői – közölte az oktatási hivatal. Felidézték, hogy

"Mélyen elítéljük az iskolai rendezvények politikai célú megzavarását, és aggályosnak tartjuk, hogy egy sajtóorgánum egy korábban már a sajtótevékenységével összefüggésben elmarasztalt munkatársát küldi a gyerekek közé" - fogalmaztak a közleményben, hangsúlyozva, hogy mivel az újságíró a szakmai vezető többszöri határozott kérése ellenére, továbbá a jelenlévő kiskorúak szüleinek hozzájárulása nélkül készített és tett közzé hang- és képfelvételt, a Belső-Pesti Tankerületi Központ megteszi a szükséges lépéseket.