Szili Katalin bejelentette, hogy csatlakozik a KDNP-hez

Semjén Zsolt, Szili Katalin, Hargitai János, KDNP
Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó, Hargitai János, a KDNP országgyűlési képviselője és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez.
Vágólapra másolva!
Semjén Zsolt a kinevezéssel kapcsolatban felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar-magyar párbeszédet. Hozzátette, hogy a volt házelnök emellett az elmúlt időszakban a nemzetpolitika területén óriási szolgálatot látott el.
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez. Mint mondta, Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt.

Szili Katalin, miniszterelnöki főtanácsadó; Hargitai János, a KDNP országgyűlési képviselője és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez. Forrás: MTI/Illyés Tibor

A belépéssel formálisan is csatlakozom ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartoztam. Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem

– fogalmazott Szili Katalin.

Kitért arra is, hogy örömmel vállalta a miniszterelnök felkérését a nemzetpolitikai ügyek szolgálatára.

Megjegyezte, a szocialista pártban való politizálása idején is mindig kereszténynek és nemzetinek tartották, ebből adódóan kilógott a sorból.

Szili Katalin szólt arról, hogy a határon túli magyarságra is kiterjesztették a családpolitikai kedvezményeket.

Hargitai János, a KDNP Baranya vármegyei elnöke elmondta, örömmel és egyhangúlag támogatták Szili Katalin felvételét.