A péntek délelőtti tapolcai brutális baleset részleteiről számolt be a Bors, amelyben egy fehér Audi egy tehervonat elé kanyarodott a vasútállomásnál. Mint kiderült, egy 51 éves férfi vezette az autót, ami összeroncsolódott.

Március 31-én 10 óra 12 perckor Tapolca vasútállomás irányából Lesencetomaj felé haladt a tehervonat, amikor megtörtént a baleset. A Delta Híreknek egy közelben dolgozó férfi nyilatkozott, amiről a közösségi oldalukon ezt írták: "Azt mondta, az autós megállás nélkül kanyarodott a sínekre. Az ütközés után azonnal hívta a segélyhívó központot, közben többen megálltak. Elmondása szerint ebben az átjáróban nem ez volt az első baleset, ami miatt már korábban egy kamerát is felszereltek. Ez valószínűleg rögzítette a mostani balesetet."

Végül katasztrófavédők és tűzoltók szabadították ki az autójába szorult, úrhidai férfit. Aztán a mentsők ellátták, mert kiderült, hogy él, de életveszélyes sérüléseket szerzett, úgyhogy kórházba került. Az autóroncsot pedig a Veszprémből érkezett daru segítségével emelték le a sínekről. Egy, a helyszín felé autózó férfi azt mondta, sokan próbáltak a sofőrnek segíteni.

Először csak a kocsi egyik oldalát láttuk, és az távolról sértetlennek tűnt, azt hittük, hogy fennakadt a síneken"

– idézte a szavait a Bors.

"Ezután viszont megláttuk a másik oldalált, az már teljesen össze volt roncsolódva a sofőr felőli részén. Nagyon sokan voltak körülötte, a tűzoltók is dolgoztak.

Hihetetlen, hogy abból a roncsból élve szedték ki a sofőrt.

Az biztos, hogy mostantól két születésnapja lesz" – vélekedett a férfi.

Nem tudom, miért történik itt ennyi ütközés? Belátható a szakasz, egy régi laktanya van itt, emellett fényjelzés és STOP tábla is. Hogy ebben az esetben mi történhetett, arról halvány fogalmam sincs. A nap aznap nagyon erősen sütött szemből, így lehet, hogy elvakíthatta. De azt, hogy miért nem nézett szét a sofőr, nem tudom megmondani"

- tárta szét a kezét a férfi.

A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit.