A rétes tökéletes receptje miatt szúrta le ismerősét egy győri férfi

késelés
A támadáshoz használt kés
Vágólapra másolva!
Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki tavaly a rétes receptjéről vitatkozott egy ismerősével, majd a vita hevében nyakon szúrta.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a most 63 éves férfi tavaly nyáron abban a kocsmában ivott Győrben, aminek a törzsvendége volt. Délután volt már, amikor összeveszett egy ismerősével azon, hogyan kell elkészíteni a tökéletes rétest.

A férfi a vita után felment a lakásába, majd egy 11 cm hosszú késsel tért vissza, amivel megvágta az ismerőse nyakát, leült az egyik székre és végignézte, ahogy a sebesült életéért küzdenek.

A támadáshoz használt kés Forrás: Ügyészség

A sértett nyakán lévő 15-20 centi vágás elérte a légcsövet és megnyitotta a nyaki vénát.

Az egyik vendég sietett a segítségére, amíg a mentősök meg nem érkeztek. A sebesült a súlyos vérveszteség miatt sokkos állapotba került, így vitték kórházba, ahol életmentő műtéten esett át. Ha nem érkezik időben a segítség, meg is halt volna. A letartóztatás alatt álló férfivel szemben az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. Tettéért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.