Elképesztő vallomások, és magyarázatok a magyar kriminalisztika egyik legsúlyosabb vendettája kapcsán - videó

Érdi gyilkosságba torkolló tömegverekedés tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken 2023 április 5-én Érdi gyilkosságba torkolló tömegverekedés tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken 2023 április 5-én
Érdi gyilkosságba torkolló tömegverekedés tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken 2023 április 5-én
Vágólapra másolva!
2020. július 30-án egy érdi és egy enyingi család tagjai verekedtek össze egy érdi benzinkúton. A tömegverekedésben a két család tagjai késekkel, kardokkal, lapáttal, vasvillával és botokkal estek egymásnak. Egy embert szándékosan elgázoltak, egyet pedig halálra szúrtak. Több ember ellen is vádat emeltek. Közülük többen is részben elismerték, amit tettek. Igaz vannak olyan elemek, amelyeket nem, annak ellenére sem, hogy egy kamera az egész tömegverekedést rögzítette.
Vágólapra másolva!

Fejér és Pest megyei családok estek egymásnak, 2020 nyarán. Botokkal, kövekkel, vascsövekkel, és késekkel támadtak egymásra egy érdi benzinkúton.

A tömegverekedést több kamera is rögzítette.

A tömegverekedésben egy 50 éves férfit halálra késeltek, szíven szúrták. Egy férfit pedig elgázolt egy autó.

A rendőrök a támadást később vendettának nevezték.

A tárgyalás jelentős késéssel indult, mert több vádlott nem érkezett meg időben.

A késének - mondjuk így - elég sajátságos oka volt,

két vádlott szabálytalanul fordult meg az autójukkal, egyikük helyszíni bírságot is kapott.

Az intézkedés persze jó néhány percig tartott.

A tárgyalóterem előtt óriási volt a tömeg. Az ügynek 30 vádlottja van. Pont ezért rengeteg rendőrt is kirendeltek. Ma három embert hallgattak meg, akik korábban elismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyalás jogáról.

Érdi gyilkosságba torkolló tömegverekedés tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken 2023 április 5-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egyikük azon túl, hogy mindent beismert, bocsánatot kért mindenkitől.

Igaz, elég furcsa magyarázattal állt elő a történtekkel kapcsolatban. Azt mondta, ő egyáltalán nem támadó szándékkal ment az érdi benzinkútra, hanem azért, hogy eladjon egy autót. Amikor észrevette a tömeget, odaszaladt, kiabált az embereknek, hogy ne bántsák egymást. Onnantól fogva kezdték ütni.

A két család között rokoni szálak vannak, az előbb említett férfinak a meggyilkolt férfi a nagybátyja volt. Az enyingi családot azonban állítólag egyáltalán nem ismerte.

Érdi gyilkosságba torkolló tömegverekedés tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken 2023 április 5-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A férfi nehezen hihető állítása szerint nem tudta, hogy a két család között vita volt. Arra viszont emlékezett, hogy először a ő szállt ki a benzinkúton, majd Benjamin nevű fia is, aki az elmondása szerint 2002-ben született, de azt már nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor. Fegyvert nem vitt magával, de a helyszínen talált egy gumi szerű tárgyat, amit addig használt, amíg meg nem szúrták. Azt nem tudta megmondani, hogy ki szúrta meg és arra sem emlékszik, hogy milyen helyzetben voltak a támadójával.

A szúrás nagy erővel érte, 3-4-szer, a hasán, a fején és a karján. 12-13 napig volt kórházban, leginkább a hasi sérülései miatt.

A szúrással összefüggésben hasi sérve lett, amit 2021-ben megműtöttek, de nemrég kiújult, így újra műteni kell.

– mondta.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A férfi elmondása szerint nem tudta, hogy balhéhoz mennek, így nem érzi magát felelősnek azért, mert fia is ott volt, azonban abban hibásnak érzi magát, hogy amikor észrevette, hogy mekkora a baj, nem szólt a fiának, hogy maradjon a kocsiban.
A vallomás kapcsán az első rendű vádlott, aki megbilincselve állt a bíró elé, azt mondta, hogy ő úgy emlékszik és a verekedésről készült felvételen is azt látszik, hogy a másik férfi már az autóból egy ütleggel szállt ki, így az nem igaz, hogy nem a verekedés miatt érkezett.

Valamint azt is elmondta, hogy az egész család szervezetten, konvojban érkezett.

A következő ember, akit meghallgattak az elsőként meghalgatott férfi fia, Benjamin, aki megtagadta a vallomástételt, azt azonban ő is elmondta, hogy sajnálja a történteket, valamint azt, hogy törvénytisztelő ember szeretne lenni.
A harmadikként meghallgatni kívánt férfi, sem tett vallomást.

A felolvasott vallomásokban minkét férfi elmondta, hogy békés szándékkal érkezett a helyszínre és ha tudták volna, hogy tömegverekedés lesz, akkor biztosan nem mentek volna oda.

Érdi gyilkosságba torkolló tömegverekedés tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken 2023 április 5-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tárgyaláson az egyik vádlott nő önmagából kikelve ordítozni kezdett, a bírónak kellett a hangját felemelve lenyugtatnia, nem sokon múlt, hogy őrizetbe vegyék.

A bíró kijelentette, hogy ez volt az utolsó felszólítása.

Az ügy tárgyalása jövő héten folytatódik.