Két ember halálát okozta egy száguldozó fiatal sofőr Nagykátánál

Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, négyen megsérültek egy közel két évvel ezelőtti balesetben. A baleset okozója egy fiatal férfi volt, aki  túl gyorsan hajtott, és átsodródott a szemközti sávba, majd frontálisan ütközött egy érkező autóval. A most 22 éves férfival szemben a rendőrök vádemelést javasolnak.
Vágólapra másolva!

Egy akkor húszéves férfi Nagykátánál egy balra ívelő kanyarban átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szabályosan haladó kocsival két éve.

A fiatal férfi utasát, a jobb első ülésén utazó 21 éves nőt, illetve a vétlen autó 76 éves sofőrjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Azonban már az orvosok sem tudták megmenteni az életüket,

egyikük 2021. május 7-én, másikuk két nappal később meghalt.

A helyszínről további négy embert vittek kórházba: a vétlen kocsi utasa maradandó, a balesetet okozó sofőr és két utasa súlyos, negyedik utasa könnyű sérülést szenvedett.

Az igazságügyi műszaki szakértő szerint

a baleset oka az volt, hogy a balesetet okozó kocsi sofőrje a másik autó féktávolságon belül áttért szemközti sávba. Közrejátszott az is, hogy túl gyorsan hajtott be a kanyarba,

ugyanis közel 26-30 km/órával lépte túl azt a sebességet, amellyel a csúszós kanyart kisodródás nélkül be tudta volna venni.

Forrás: Police.hu

- mondta a történtekkel kapcsolatban a balesetet okozó férfi, aki ellen napokon belül vádat emelhetnek.