A rendőrök a hétvégén több olyan sofőrt is igazoltattak, akik részegen ültek volán mögé. Egy szombathelyi nő kétszer is így vezetett, és azt sem zavarta, hogy az első eset után elvették a jogosítványát.

Április 15-én reggeli órákban megállítottak egy autót a rendőrök a szombathelyi Somlay Artúr utcában. Kiderült, hogy a sofőr ivott vezetés előtt, ezért bevitték a kapitányságra, hogy újabb mintákat vegyenek tőle, közben a jogosítványát is elvették a rendőrök.

Valamivel több mint egy óra múlva ismét igazoltatták a nő, aki már jogosítvány nélkül vezetett és még nem volt józan.A szonda ekkor is pozitív értéket mutatott. Ezek után már büntetőeljárást indítottak ellene ittas vezetés miatt.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Rajta kívül három sofőr volt részeg vezetés közben, és az egyikük balesetet is okozott. Egy szombathelyi férfi április 16-án reggel az M86-os úton hajtott Győr felől Szombathelyre, amikor letért az útról és szalagkorlátnak ütközött. Szombaton egy férfi Szentgotthárdon, egy megyeri férfi pedig a 84-es úton vezetett részegen. Az utóbbinak jogosítványa sem volt - írja a Police.hu