Fojtogatta volt feleségét és a gyerekeit is meg akarta ölni egy férfi Fejér vármegyében

rendőrszalag, rendőrség, tetthely, támadás, késelés
rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Többek között emberölés kísérlete miatt emeltek vádat a Fejér Vármegyei Főügyészségen egy férfivel szemben, aki tavaly brutálisan rátámadt a volt feleségére és a két gyereküket is meg akarta öli.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy pár 2018-ban felbontotta a házásságát, de még egy ideig együtt laktak a családi házukban. Ez alatt az idő alatt a nő megismerkedett egy másik férfival, amiről a volt férje is tudott. A férfi féltékeny lett. Le akarta beszélni a nőt a kapcsolatról. Hangüzenetet küldött neki, de a nő ezt nem akarta lejátszani, amitől a férfi nagyon dühös lett.

Kicsavarta a kezéből a telefont, miközben halálosan megfenyegette, aztán hanyatt lökte, és ráült a nőre.

Két kézzel szorította a nyakát, fojtogatta.

Az áldozat védekezett, amitől a volt férje csak még dühösebb lett.

A férfi azt mondta, hogy a két gyermekük sem élheti túl a támadást, miközben egy telefon töltőzsinórjával fojtogatta a nőt.

A gyerekek végignézték az egészet. Amikor tudott beszélni, a nő arra kérte őket, hívják a rendőrséget. A férfi elvette a telefonokat a gyerekektől és folytatta volt felesége fojtogatását. A két gyereknek sikerült elmenekülnie otthonról. A férfi felkapott a konyhában egy 20-25 cm pengehosszúságú konyhakést és elindult utánuk.

Azért, hogy a gyerekek anyja ne tudja őt megakadályozni a tervében, bezárta a házba, a kulcsot pedig eldobta az udvaron.

rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció) Forrás: Police.hu

A nő a lakásban talált egy segélyhívásra használható telefont, azon kért segítséget. A rendőrök még a ház előtt elfogták a férfit. Az áldozat könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást, de a percekig tartó fojtogatásba akár bele is halhatott volna, amelyet csak a folyamatos, aktív védekezése, és két kisgyerek megjelenése akadályozott meg. Emberölés kísérlete miatt állhat bíró elé. Az ügyészek szerint azzal, hogy a gyermekei előtt megpróbálta megölni az nőt, a férfi a szülői felügyeletből adódó kötelezettségét is súlyosan megsértette, a gyermekek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését is veszélyeztette,,ezért a vádiratban börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást, a letartóztatás fenntartását, és szülői felügyeleti jog megszüntetését is indítványozta a férfivel szemben.