Tömegverekedés lett a rendőri intézkedés Somogyban

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Rendőrautó, illusztráció
Vágólapra másolva!
Rendőrökre támadt négy ember Somogy vármegyében, hogy megpróbálják kiszabadítani intézkedés alá vont társukat, aki pedig kihasználva, hogy többen is lettek, szintén ütni-verni kezdte a rendőröket, majd megszökött a kezeik közül. A férfit elfogatóparancs alapján keresik, négy társát őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Április 16-án a rendőrök éjjeli akartak megállítani egy autóst -es számú úton.

A sofőr a szirána ellenére sem állt meg, gyorsítva próbált elmenekülni. Végül megállt egy ház előtt, és az autóból kiszállva befutott az udvarára.

A rendőrök futva üldözni kezdték. Végül az udvaron utolérték és meg akarták bilincselni.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Közben a helyszínre érkezett egy több mint tíz fős társaság, akik hangosan kiabálva próbálták a rendőröket megakadályozni az intézkedésben. Ennek során

négyen többször ököllel megütötték a rendőröket, egyiküknek pedig az ujját is megfeszítették, hogy engedje el a társukat.

Eközben az eredetileg intézkedés alá vont férfi hangosan szidni és fenyegetni kezdte a rendőröket, hogy

közben pedig próbálta kiszabadítani magát, és

társairól példát véve ő is ököllel kezdte ütni a rendőröket, majd kihasználva, hogy már többen is vannak, megszökött.

Az ügyészség a szökésben lévő férfival szemben elfogatóparancsot adott ki, míg a rendőrökre támadó négy embert csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és javasolták a letartóztatásukat.