Reflexből nyúltam a késért - állítja a fiatal nő, aki halálra szurkálta barátját

Vágólapra másolva!
Egy magyar nő Bécsben ismerkedett meg a barátjával. Az egyik este, egy buli után összevesztek, majd a nő elvágta a férfi torkát. Másnap visszament, feldarabolta a holttestet, bőröndökbe pakolta, majd telekocsival hazautazott azokkal együtt Jászladányba. A bíróság ma elítélte a nőt. 
Vágólapra másolva!

P. Szilviát bilincsben vezették be a tárgyalóterembe. Fekete pulóver és fehér, szürke melegítőnadrág volt rajta. Az arcán egy kis meglepődöttség volt látható, amikor belépett a terembe. Azt akarta, hogy halasszák el a mai tárgyalást, de ezt a bíró elutasította, mert nem volt indokolt.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Először az ügyvédnő indokolta a korábbi fellebbezést. Elmondta, hogy védence végig együttműködő volt, beismerő vallomást tett, a vallomása nagyban segítette a hatóságok munkáját. Kitért arra is, hogy a nő félt a férfitól, aki többször meg is fenyegette.

Amikor nyakon szúrta, akkor a tunéziai migráns férfi meg akarta erőszakolni.

Hozzátette, hogy az nem volt bizonyítható, hogy nő előre kitervelte volna a gyilkosságot, valamint a kifosztás tényét is megkérdőjelezte, így arra kérte a bíróságot, hogy enyhítse az elsőfokú ítéletet, ami 17 év fegyházbüntetés volt.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az ügyésznő erre reagálva elmondta, hogy a fellebbezést nem tartja elég alaposnak. Az ítélet véleménye szerint megalapozott volt. Felelevenítette, hogy P. Szilvia több olyan üzenetet is küldött az egyik ismerősnék, amiben arról írt, hogy meg fogja ölni a férfit.

Ezen felül két tervet is kitalált, amiből az egyik az volt, hogy elhagyja a férfit, a második pedig az, hogy végez a férfival.

P. Szilvia az utolsó szó jogán elmondta, hogy a mai napig nem látta az ügy teljes iratanyagán, pedig látni akarta, mert szerinte a bíróság több dologra is rosszul következtetett. Az elmúlt négy évben nem tudta megnézni az iratokat, emiatt nem tudott felkészülni a védelmére. Elmondta, hogy több börtönben is volt az elmúlt években, mindegyik helyen kérelmezte, hogy megnézhesse az iratokat, de erre vagy nem volt technikailag lehetőség, vagy elutasítást kapott. Papíron megkapta az iratok egy részét, de nem az egészet. Ezen felül több hivatalos levele sem ért célba, szerinte pedig emiatt lehetett az, hogy nem tudta gondozni a beteg nagypapáját, aki időközben meghalt.

Úgy gondolja, hogy sérült az alapvető joga, több időt kért a bíróságtól, hogy bizonyíthassa az igazát.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Arra kérte a jelenlévőket, hogy legyenek vele megértőek, mert ő egy fogvatartott. Nem fogadhatja el, hogy előre kitervelt emberölésért ítéljék el, ami nem igaz.

Bevallása szerint reflexből nyúlt a késért és szúrta meg vele a férfit, aki rá akart támadni.

Az ismerőse vallomásában szerinte több ellentmondás is van, szerinte a férfi bosszúból tett rá terhelő vallomást. Végül azt kérte a bíróságtól, hogy, halasszák el az ítéletet, adjanak neki több időt, hogy felkészülhessen. Ezen kívül több dolgot is szeretett volna még elmondani, de elmondása szerint nem tudott felkészülni.

Bőröndben vitte haza a barátját

Ahogy azt korábban megírtuk P. Szilvia prostituáltként kezdett el dolgozni Bécsben, és a kuncsaftoknál aludt. Így ismerkedett meg a tunéziai migránssal is, aki illegálisan tartókodott Ausztriában és abból élt, hogy kábítószert árult. Idővel komolyabb lett a kapcsolatuk, amit a nő eleinte élvezett, később viszont már tehernek érezte a férfi féltékenységét, és azt, hogy más az anyanyelvük. Ezen felül azt is megmondta neki a migráns férfi, hogy mikor hova mehet, és mikor internetezhet, ami miatt sokat vitatkoztak.

Egy idő után se veled, se nélküled kapcsolat alakult ki közöttük.

P. Szilvia titokban újra beszélgetni kezdett a Magyarországon élő exével és rájött, hogy újra kellene kezdenie vele. Új párjával azonban nem akart szakítani, ezért inkább úgy döntött, hogy megöli.

2021 február 23-án együtt szórakoztak Bécsben, ahol a férfi drogozott is. Másnap hajnalban, amikor hazaértek, a férfi le akart feküdni a barátőjével, aki hason feküdt az ágyon. Elkezdte róla levenni a ruhát, a nő pedig úgy érezte, eljött az idő. Lelökte magáról a férfit, aki megfenyegette, hogy anális közösülésre kényszeríti.

A nő ekkor elővett egy bicskát és nyakon szúrta a férfit, majd verekedni kezdtek.

P. Szilvia ezek után még többször megkéselte, majd elvágta a férfi torkát.

A gyilkosság után elvette a férfi pénzét és elmenekült a lakásból.

Forrás: Police.hu

Másnap a pénzből vett fűrészt, vegyszereket és bőröndöket, és visszament a lakásba. Feldarabolta a holttestet, bezacskózta és bőröndökbe tette a maradványokat.

Később egy telekocsival Magyarországra hozta a feldarabolt férfi.

A telekocsival Jászladányba ment. Első dolga az volt, hogy a bőröndöket bevigye a családi ház kamrájába. Aztán az édesanyja úgy döntött, segít neki. Sósavat vett egy helyi üzletben, majd egy bérelt autóval elvitték a feldarabolt testet Jászalsószentgyörgy határába, egy öntözőcsatornához. Kitették ott a zsákokat, leöntötték sósavval és otthagyták. A maradványokra játszó gyerekek találtak rá.

P. Szilvia testvére korábban a Blikknek azt mondta, ő nem tudott semmiről. Neki azt hazudták a többiek, hogy bevásárolni mennek a bérelt autóval. Azonban amikor hazaértek nem volt náluk semmi, csak két vaníliás shake.

A bíróság első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte P. Szilviát előre kitervelten elkövetett emberölés, valamitn kifosztás miatt.

A bíróság, most jogerősen emberölés miatt 13 év börtönbüntetésre ítélte P. Szilviát, vagyis enyhítették a büntetését. Az ítélet jogerős. Az indoklásban a bíró többek között elmondta, hogy minősítésben az ítélőtábla osztotta a védelem érveit. Konkrét elképzelése nem volt a gyilkosságra, nem tervezte meg, hogy megöli a férfit. A holttest eltüntetéséhez használt eszközöket is utólag szerezte be, ami arra utal, hogy nem tervezte el előre a gyilkosságot. Összegezve a bíróság szerint nem bizonyítható, hogy P. Szilvia előre eltervezte a barátja megölését. Súlyosbító körülmény volt az, hogy feldarabolta a holttestet, megpróbálta elrejteni és sósavval is leöntötte. Emellett azt is elmondta a bíró, hogy P. Szilvián egyáltlaán nem látszott, hogy megbánta volna a tettét.