Egy lépéssel közelebb kerültünk az uniós pénzekhez

Varga Judit, Didier Reynders
Vágólapra másolva!
Technikai megállapodás az igazságügyi csomagról – jelentette be a közösségi oldalán Varga Judit. Az igazságügyi miniszter tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán konstruktív megbeszélést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős európai uniós biztossal. Az igazságszolgáltatási vállalásokkal kapcsolatos technikai tárgyalások lezárultak. Most a biztosi kollégium döntését várják – írta a tárcavezető.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, a magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) között tavaly nyár óta intenzív egyeztetések, konstruktív tárgyalások folynak annak érdekében, hogy a magyar emberek hozzájussanak az őket jogosan megillető uniós forrásokhoz. A szóban forgó igazságügyi reformcsomag a 2021–2027 közötti felzárkóztatási (kohéziós) támogatások odaítélésének legfontosabb feltétele. A magyar kormány a EB minden vállalását teljesítette, így tett az igazságügyi csomag esetében is - írja a Magyar Nemzet.

A bejelentés utána forint árfolyama erősödni kezdett. Míg reggel 377 forintot adtak egy euróért, addig délután már 375-öt.