100 kilós világháborús bombát találtak egy debreceni építkezésen

Debrecen, 2023. április 26. Hatástalanított robbanószerkezet az elszállítása előtt Debrecenben 2023. április 26-án. Építési munkák során egy száz kilogrammos, második világháborús, éles gyújtószerkezetű szovjet légibomba került elő a Tímár és a Varga utca kereszteződésének közelében. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Második világháborús szovjet légibombát találtak Debrecenben, a Tímár és a Varga utca kereszteződésében, a hatástalanítás idejére a Tímár utca százméteres szakaszát lezárja a rendőrség - tájékoztotta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.
Vágólapra másolva!

Gajdos Milán elmondta, hogya Tímár és a Varga utca kereszteződésénél építési munkák során bukkantak a robbanótestre.

A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy száz kilogrammos, második világháborús, éles gyújtószerkezetű szovjet légibomba került elő.

Ahhoz, hogy a robbanótestet elszállíthassák, a helyszínen hatástalanítani kell. Ennek idejére a rendőrök a Tímár utca százméteres szakaszát lezárja a rendőrség, az intézkedés miatt három családi házat kell kiüríteni.

Hatástalanított robbanószerkezet az elszállítása előtt Debrecenben 2023. április 26-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Frissítés: Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta, hogy sikeresen eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, azt a helyszínen meg is semmisítették. A hatástalanított bombatestet a központi gyűjtőhelyre szállítják, ahol később megsemmisítik. A rendőrség a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást feloldotta.