Hamis szoftvereket árult egy férfi az interneten - videó

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai illegális szoftvereket és hamis autódiagnosztikai eszközöket foglaltak le egy férfitől, aki jóval a piaci ár alatt kínálta eladásra a járműdiagnosztikai eszközöket - közölte a NAV csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint próbavásárlást követően a pénzügyőrök ellenőrzést tartottak a férfinél, és 81 autódiagnosztikai eszközt, valamint a hozzájuk tartozó szoftvereket találtak nála. A NAV munkatársai illegális autóipari szoftvereket tartalmazó hordozható számítógépet és két autódiagnosztikai eszközt is lefoglaltak.

A termékekről egy szaktanácsadó megállapította, hogy azok hamisítványok, a szoftverek illegális autóipari szoftvernek minősülnek.

A szaktanácsadó véleménye alapján a magánszemély több mint 126 millió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak

- tették hozzá.

A helyiség ellenőrzésekor a pénzügyőr járőrök körülbelül másfél ezer különféle márkájú autóemblémát is találtak.

A megkeresett magyarországi képviselők megállapították, hogy az emblémák hamisítványok, amelyekkel az eljárás alá vont személy a jogtulajdonosoknak - előzetes számítás alapján - mintegy 5,5 millió forint kárt okozott - írták.

Az árusítást végző férfi ellen a pénzügyőrök szellemi tulajdonjog megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.