Drogosokat, utcán részegeskedő fiatalokat és egy áltaxist fogtak este Budapesten - videó

Vágólapra másolva!
A Budapesti rendőrség és a Készenléti Rendőrség összesen száz rendőrrel tartott ellenőrzést péntek éjszaka a főváros három kerületében, amelynek végrehajtásában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Polgárőr Szövetség, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, a Belváros-Lipótváros Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a BFKH Közlekedési Hatóság munkatársai is részt vettek - írja a Police.hu
Vágólapra másolva!

A rendszeres ellenőrzések fő célja a belvárosi éjszaka nyugalma és a biztonságos szórakozás biztosítása, a garázda jellegű, erőszakos, vagyon elleni, illetve kábítószerrel és prostitúcióval kapcsolatos bűncselekmények megelőzése, valamint a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése.

Kábítószer birtoklása gyanújával a rendőrök öt embert vittek be a kapitányságra és egy részeg sofőrrel szemben indult eljárás.

Közigazgatási vagy helyszíni bírságot 26 esetben szabtak ki – többek között tilos jelzésen áthaladás, engedély nélküli járművezetés, záróvonal átlépése, biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Az ellenőrzések kiterjedtek a taxisokra is. Kisebb közlekedési szabálysértéseken kívül egy autósnak elvették a rendszámát és forgalmi engedélyét,

a sofőrt pedig 600 ezer forint közigazgatási bírsággal büntették

engedély nélküli személyszállításért.

Közterületen történő alkoholfogyasztás miatt 12 szabálysértési eljárás indult, négyen helyszíni bírságot, négyen figyelmeztetést kaptak. Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök két emberhez hívtak mentőt.

A társhatóságokkal két belvárosi szórakozóhelyet is ellenőriztek. Az egyiket lakossági panasz alapján. Itt több más szabálytalanság mellett éjszaka engedély nélkül szólt hangosan a zene. Az önkormányzat munkatársai jegyzőkönyvet vettek fel. A belváros biztonsága érdekében rendszeresen lehet számítani hasonló komplex ellenőrzésekre.