Jogerősen pert nyert a Szerencsejáték Zrt. a lottoland.eu weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társasággal szemben

Szerencsejáték Zrt.
Szerencsejáték Zrt.
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék jogerősen megállapította, hogy a magyar engedéllyel nem rendelkező lottoland.eu-t üzemeltető Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaság védjegybitorlást követett el, azzal, hogy 2021. december 21. napjától kezdődően jogosulatlanul használta a Hatoslottó szó és ábrás, valamint a Skandináv lottó és a Kenó szóvédjegyeket.
Vágólapra másolva!
Szerencsejáték Zrt. Forrás: Origo

Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék a Szerencsejáték Zrt. által indított peres eljárásban. A pert a lottoland.eu-t üzemeltető máltai székhelyű társasággal szemben védjegybitorlás miatt indította a Szerencsejáték Zrt., amely szerint a lottoland.eu weboldalon használt „Hatoslottó plusz" megjelölés összetéveszthetőségig hasonlít a már jól ismert „Hatoslottó" védjegyéhez. Hasonlóképpen összetéveszthetők a „Skandináv lottó" és a „Skandináv lottó+" megjelölések, illetve a „Kenó" és a „Kenó24/7" szómegjelölések, amelyek miatt a Szerencsejáték Zrt. álláspontja szerint a játékosok a Szerencsejáték Zrt. játékait a lottoland.eu weboldalon található szolgáltatásokkal könnyen összetéveszthetik.

A Szerencsejáték Zrt. keresetében azt kérte a Fővárosi Törvényszéktől, hogy kötelezze a lottoland.eu weboldalt üzemeltetető Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaságot, a „Hatoslottó plusz", valamint a, „Skandináv lottó+", és a „Keno24/7" megjelölések magyarországi használatának abbahagyására és ezen megjelölések jövőbeli használatától való tartózkodásra.

A bíróság a Szerencsejáték Zrt. keresetének helyt adott. Az ítélet hatására az lottoland.eu weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társaság a „Hatoslottó plusz", a „Skandináv lottó+", valamint a „Kenó24/7" megjelölések magyarországi használatát április 20-tól beszüntette.