Meghalt egy kisfiú, akire targonca borult Zalaegerszegen

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi túlórázott a munkahelyén, ezért magával vitte két gyerekét is a zalaegerszegi munkahelyére. A targonca vezetése közben azonban nem tartotta be a szabályokat, aminek következtében a gép felborult, a férfi öt éves fia pedig alászorult. Az apa ellen most vádat emelt az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a 42 éves gellénházi férfi 2021 januárja óta dolgozott targoncavezetőként egy zalaegerszegi cégnél, ahol rendszeresen szállított kötegelt betonacélt.
2022. augusztus 10-én este 7 órakor a férfi túlórát vállalt el, aminek az idejére két kiskorú gyerekét is magával vitte.

A targoncával egy 12 méter hosszúságú, több mint 2 tonna súlyú betonacél köteget emelt fel, azonban a rakományt nem az előírásoknak megfelelően rögzítette és arról sem győződött meg, hogy nincs senki a jármű közelében.

Csak miután elindult, akkor vette észre, hogy a targonca mellett ott áll az 5 éves fia, azonban ekkor már késő volt, a rakomány megcsúszott jobbra, elszakította a hevedert, ami miatt a targonca felborult, alá pedig beszorult a kisfiú.

A gyerek olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben meghalt.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfivel szemben az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést, és targoncavezetéstől való eltiltást indítványozott.