Kezdődik a világ legnagyobb konzervatív fóruma - a CPAC megint Magyarországon!

ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Ma kezdődik a 2023-as CPAC Hungary -  a rendezvény tavaly is óriási sikert aratott. Hatvan külföldi előadó több mint húsz országból, öt kontinensről, így tér vissza a világ legnagyobb konzervatív dzsemborija, a CPAC Hungary május 4-én és 5-én Budapesten. Az eseményen Hollandia, Olaszország és Ausztria mellett képviseltetni fogja magát a teljes közép-európai jobboldal, Horvátországtól Észtországig. Az előadók közt szerepel majd Kari Lake, Arizona kormányzójelöltje; Rick Santorum, Pennsylvania volt szenátora (egykori elnökjelölt-jelölt); Irakli Garibashvili, grúz miniszterelnök és Andrej Babis, korábbi cseh miniszterelnök is. Az esemény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz, akinek beszédét élőben követhetik az Origón. A magyar kormányfő a tavalyi rendezvényen elmondta a konzervatív sikerrecept 12 pontját, egyebek között azt is: a saját szabályaink szerint kell játszanunk. Az eseményen beszélni fog Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Nagy István agrárminiszter, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Judit igazságügyi miniszter is.
Vágólapra másolva!

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió elnöke, valamint a Fehér Ház korábbi politikai igazgatója jelentették be a CPAC Hungary részleteit.

Az esemény szlogenjét a magyar jobboldalisághoz köthető meghatározó szerzők mellett többek között a "United We Stand, Divided We Fall" jelmondat is inspirálta, amely úgy szól, hogy

"EGYÜTT ERŐ VAGYUNK", MIVEL A CPAC CÉLJA NEM MÁS, MINT "MEGVALÓSÍTANI A LIBERÁLISOK RÉMÁLMÁT, A NEMZETI ERŐK NEMZETKÖZI ÖSSZEFOGÁSÁT" - hangzott el a rendezvényt felvezető sajtótájékoztatón.

Az esemény teljes programja ITT elérhető!

Orbán Viktor lesz a főelőadó

Magyarország, a magyar jobboldal éppen az elmúlt tizenkét-tizenhárom év teljesítménye miatt már tavaly sem szorult bemutatásra a nemzetközi térben, idén pedig még a korábbinál is jóval több külföldi előadó érkezik a CPAC Hungary-re. Itt lesz két hivatalban lévő miniszterelnök, osztrák, francia, észt és portugál jobboldali pártelnökök, amerikai kongresszusi képviselők, volt és leendő szenátorok, európai és amerikai tagállami miniszterek, például a texasi legfőbb ügyész.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a tavalyi CPAC Hungary-n a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az összesen több mint kétszáz külföldi résztvevő között ott lesznek az olasz kormánypártok képviselői, dán, holland, belga, spanyol, szerb, mexikói politikusok, újságírók és vezető elemzők a világ minden részéről Japántól Izraelig.

Az előadók teljes listáját ITT találja!

Óriási várakozás övezi az eseményt

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a tavalyi rendezvény óriási siker volt, ez levezethető abból a frusztrációból, ahogyan a baloldali sajtó erre reagált.

- mondta Szánthó Miklós az amerikai vendégekre utalva. Szerinte

CSAK EGYMÁSSAL ÖSSZEFOGVA ÉS ERŐSÍTVE TUD KIÁLLNI A JOBBOLDAL ISTENÉRT ÉS HAZÁÉRT, VALAMINT A CSALÁDÉRT, VALAMINT CSAK EGYÜTT VAN ERŐNK A BÉKÉHEZ.

Donald Trump Forrás: AFP via Getty Images/Chandan Khanna

Ebben erősíti meg a magyar jobboldalt az a tény, hogy a nyugati jobboldal meghatározó szereplői, élükön Donald Trump volt elnökkel békepártiak, osztják a magyar álláspontot.

További információkat az esemény honlapján találnak!