Nézőpont Intézet: Nemzetegyesítő volt Ferenc pápa látogatása

ORBÁN Viktor; FERENC pápa, Sándor-palota
Budapest, 2023. április 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa és Orbán Viktor miniszterelnök (j) találkozója a Sándor-palotában 2023. április 28-án. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Pártpolitikai nézeteken átívelő, nemzetegyesítő hatása van annak, hogy Magyarország vendégül látta Ferenc pápát - mondta a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán szombat reggel.
Vágólapra másolva!

Pálfalvi Milán az intézet felmérését ismertetve elmondta:

a válaszadók 77 százaléka mondta azt, hogy örül a pápa látogatásának, mindössze hét százalék azok aránya, akik kevésbé örültek, és ennek kétszerese nem tudta a választ vagy nem válaszolt a kérdésre.

A pápalátogatás elutasítottsága kicsinek tekinthető, a magyarok háromnegyedrészben azt mondják, hogy örülnek Ferenc pápa apostoli látogatásának - tette hozzá. Az elemző kitért arra, hogy

a kormánypárti szimpatizánsok 88 százaléka örült a látogatásnak, az a 3 százalék, amely kevésbé örült, a statisztikai hibahatár környékén van.

Ismertette: a kormánykritikus válaszadók 69 százaléka válaszolt úgy, hogy inkább örült a pápa látogatásának. Örvendetes, hogy azok, akik kormánykritikusak, nem vallásosak vagy más felekezethez tartoznak, pozitívan értékelték Ferenc pápa látogatását, "nincsen olyan közeg, ahol egyébként ne a pozitívan értékelők lennének többségeben" - mondta.