Háromszor próbált elkötni egy lovat egy notórius tolvaj, de egyszer sem járt sikerrel

Vágólapra másolva!
Háromszor próbált ellopni egy lovat a társával együtt egy 21 éves, nógrádi férfi, de az minden alkalommal hazaszökött, utoljára pedig a tulajdonos érte tetten őket. A férfinak ezen kívül egy korábbi bolti lopás, és betörés miatt is felelnie kell.
Vágólapra másolva!

Egy férfi a társával együtt kiszemelt egy falu melletti tanyán tartott, vemhes, közel 2 milliót érő lovat. Elhatározták, hogy ellopják. Május 1-jén a kerítést letaposva bemásztak a telekre, a lovat leválasztották a ménestől, egy ott talált kötélből kötőféket gyártottak, majd megpróbálták elvezetni vele a lovat, de az félúton kiszabadult, és visszavágatott a tanyára.

Néhány óra múlva a két férfi visszatért és ismét megpróbálta ellopni a lovat, ami megint hazaszökött.

A két férfi nem adta fel. Megint visszatértek a tanyára, de ezúttal már a tulajdonossal találták magukat szembe, ezért elmenekültek a helyszínről.

Forrás: Police.hu

A nyomozás során megállapították, hogy a 21 éves férfi januárban és februárban is lopott. Egyszer a társaival együtt egy üzletből vitt magával alkoholos italokat és édességeket, máskor egy házba törtek be, ahonnan műszaki cikkeket, szerszámokat, kályhát és állateledelt zsákmányoltak.

A büntetett előéletű férfit a balassagyarmati rendőrök

többrendbeli lopás miatt hallgatták ki, majd a balassagyarmati ügyészség javasolta a letartóztatását

a szökés, rejtőzködés, illetve a bizonyítás megnehezítésének, és bűnismétlés veszélye miatt. A bíróság az ügyészi javaslattal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés végleges.