Megnövekedett katonai autóforgalomra kell számítani vasárnap

honvédség
Újdörögd, 2022. szeptember 1. BTR-80 kerekes páncélos szállító harcjármű és Polaris MRZR 4 ultrakönnyű taktikai harcjárművek a Magyar Honvédség (MH) harc- és reagálóképességének növelése kapcsán elrendelt különleges műveleti gyakorlaton az MH Bakony Harckiképző Központ – "romváros" területén Újdörögdön 2022. szeptember 1-jén. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Katonai menetoszlopokra lehet számítani vasárnap 8 és 21 óra között az ország főútvonalain - közölte a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közleményben azt írták, hogy vasárnap 8 és 21 óra között átcsoportosítás miatt megnövekedett katonai járműforgalom várható az országban.

Katonai menetoszlopokra lehet számítani vasárnap 8 és 21 óra között az ország főútvonalain. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A tárca arra kéri a autóvezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a zárt menetoszlopai közé nem hajthat be civil autó, ezért azok haladását kísérőautók biztosítják.

Egyúttal arra kérik a autóvezetőket, hogy a menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és a látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.