Pénzt kért egy idegentől, majd betörte az orrát, amikor nem kapott - videó

Pénzt kért tőle, majd eltörte az orrát, bíróság elé állítás, Kelenföld
A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 25 éves férfit, aki egy hónappal ezelőtt a Kelenföldi pályaudvar metró aluljárójában többször pénzt kért a sértettől, majd miután az visszautasította, rátámadt, és ököllel bántalmazta. A bíróság a vádlottat 1 év 5 hónap szabadságvesztésre ítélte.
Vágólapra másolva!
Több, mint egy év börtönre ítélték gyorsított eljárásban azt a 25 éves férfit, aki a Kelenföldi pályaudvar metró aluljárójában többször pénzt kért egy másik férfitól, majd amikor nem kapott tőle, megverte. A verés olyan brutális volt, hogy a másik férfinak eltört az orra.
Vágólapra másolva!

A férfi 2023. április 12-én délután a XI. kerületben, a Kelenföldi pályaudvar M4 metró aluljáróban, részegen t

többször is pénzt kért az egyik utastól, aki nem adott neki, és rászólt, hogy hagyja békén, különben hívja a rendőröket.

Ezután elő is vette a mobiltelefonját, hogy a férfi lássa, komolyan gondolta. A férfi ezen úgy felháborodott, hogy rátámadt, először az aluljáró üvegfalához szorította, majd fenyegetően a férfi elé állt. Áldozata védekezésképpen megpróbálta lefejeni a támadót, ám az kitért előle, majd legalább háromszor

fejbe ütötte ököllel, és lökdöste, ami miatt áldozata telefonja a földre esett, és összetört.

A támadó visszaadta neki a telefont, ám még ezután is hátba vágta, és többször is próbálta megrúgni.

A megvert férfinak eltört az orra.

Az ügyészség a büntetett előéletű 25 éves férfit

gyorsított eljárásban állította bíróság eléés 1 év 5 hónap börtönre ítélte.

A bíróság emellett elrendelte két korábbi, más ügyekben kiszabott felfüggesztett büntetés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi javaslatra fenntartotta a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig - írja az Ügyészség oldala.