Nem fogadta el a szakítást, bosszúból majdnem halálra szúrta volt barátnőjét

kés, késelés, késes támadó, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi képtelen volt elfogadni, hogy véget ért a kapcsolata, ezért a legkegyetlenebb módszerekkel zaklatta és terrorizálta volt barátnőjét: bezárta a lakásba, elvette a telefonját, majd amikor a nő elköltözött tőle, többször is megvárta a lakásánál, ahol törni-zúzni kezdett, az utolsó alkalommal pedig már késsel támadt rá. A 25 éves nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, a szomszédok közbelépésének és a gyors orvosi ellátásnak köszönheti, hogy nem halt meg.
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő 2020-ban egy pár lettek, egy IX. lakásban éltek együtt, ám a nő 2021 nyarán véget akart vetni a kapcsolatnak. A férfi úgy próbálta megakadályozni, hogy elhagyja a közös lakást, hogy

bezárta, és elvette a telefonját.

A nő végül 2021 szeptemberében költözött el, egy VIII. kerületi balbérletbe. A férfi még abban a hónapban elment hozzá, és

összetörte a tévéjét, és erőszakkal elvette a telefonját. Ezután az egyik alkalmazáson keresztül intim felvételt küldött róla a nő kollégáinak.

Pár nap múlva a férfi újra elment a nő lakásához, de nem találta otthon, ezért megvárta, míg hazaért. Amikor a bő kinyitotta a bejárati ajtót, volt barátja mögé lépett, benyomta az ajtót, és váratlanul szidalmazni, rángatni kezdte a nőt, aki kimenekült a függőfolyosójára.

A férfi követte, földre lökte, majd befogta a száját, hogy ne tudjon kiabálni. Ezután elővette a kulcstartóján tartott kését és rátámadt vele, szurkálni kezdte, miközben folyamatosan azzal fenyegette, hogy megöli.

Az egyik szomszéd felfigyelt a szokatlan hangzavarra, és a nő segélykiáltásaira, ezért vendégével együtt kiment a folyosóra, majd figyelmeztették a támadót, hogy rendőrt hívnak, ám ő tovább bántalmazta a nőt. A nő egy alkalmas pillanatban kiszabadult, és a szomszéd férfi felé futott, aki berántotta őt a saját lakásába, hogy megvédje volt élettársától, aki azonban még a biztonsági rácson keresztül kétszer megszúrta a nőt. A lakásba azoban már nem tudott bejutni, ezért elmenekült.

A kép illusztráció Forrás: Police.hu

A rendőrök rövid időn belül saját albérleténél fogták el a támadót,

aki magát is megsebesítette a késsel.

A nő több sérülést is szenvedett, melyek egy része életveszélyes volt.

Csak a szerencsének és a gyors, szakszerű ellátásnak köszönhetően maradt életben.

A főügyészség a 40 éves férfival szemben emberölés kísérlete, illetve egy tucatnyi korábbi bűncselekmény - személyi szabadság megsértése rongálás, rablás, illetve információs rendszer megsértésének vétsége és különleges személyes adattal visszaélés - miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben.