Baloldali támadás a legfontosabb keresztény értékek ellen

ORBÁN Viktor, CPAC, Konzervatív Politikai Akció Konferencia, 2023.05.04.
Budapest, 2023. május 4. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag az egész világot bejárta a május elején Budapesten megrendezett CPAC Hungary konferenciának a híre, melyről még a mai napig cikkezik a nemzetközi sajtó. A napokban a The Washington Times amerikai konzervatív napilap hasábjain jelent meg egy véleménycikk az eseményről. A cikk szerzője kiemelte, a baloldal támadást indított a legfontosabb értékek ellen - írta meg a Magyar Nemzet. 
Vágólapra másolva!

„Az európai politikai színtér ritka konzervatív, tradicionális hangjaként Magyarországot gyakran kritizálja és rágalmazza a baloldali sajtó. Kritizálja őket, mert nyíltan keresztények. Kritizálják őket, mert őrzik azt a hitet, hogy a házasság egy férfi és egy nő között jön létre. Rengeteg éles bírálat éri Magyarországot, részben azok részéről, akik nem ott élnek" – írta véleménycikkében Tim Constantine, a The Washington Times amerikai konzervatív napilap weboldalán megjelent véleménycikkében. A szerző a május elején Budapesten megrendezett CPAC Hungary konferencia kapcsán a konzervatívok összetartására hívta fel a figyelmet.

– sorolta az Európát sújtó problémákat Tim Constantine, hozzátéve, hogy a háború egyszer véget és ezek a problémák továbbra is velünk maradnak.

„A rájuk adott válaszok sokkal hosszabb távon fogják meghatározni a politikai valóságot" – szögezte le. A szerző szerint nem háborúra, hanem gyermekvállalásra van szükség.

Véleménycikkében az uniós kérdésekre is kitért.

Mára Brüsszel olyanná vált, mintha a rabok átvették volna az elmegyógyintézet feletti irányítást – szögezte le Tim Constantine.

Hozzátette: „őrültség továbbra is zaklatni egy országot – ahogy azt az uniós intézmények és sajnos néhány baloldali tagállam kormánya teszi Magyarországgal vagy Lengyelországgal –, és felháborodni, amikor ellenállásba ütköznek.

Tim Constantine több brüsszeli elvárással sem ért egyet, beleértve a határellenőrzés megszüntetését.

Magyarország és a CPAC Istent, a hazát és a családot képviseli

– írta cikkében.

A szerző ugyanakkor abban is bízik, hogy 2024-ben, a következő amerikai elnökválasztáson győznek a republikánusok és véget vetnek a Joe Biden demokrata elnök okozta lejtmenetnek. „Reméljük, hogy az amerikaiak hamarosan rájönnek, hogy a progresszív baloldal elhagyta a józan eszét, és eltávolítják őket a hatalomból" – írta.