Erőszakos baloldali tombolás: fémdobozokkal, vascsavarokkal támadtak a rendőrökre

Vágólapra másolva!
Fémtermosszal, vascsavarokkal dobálták, zászlórúddal szurkálták a rendőröket az erőszakos baloldali tüntetés résztvevői - hangzott el éjjel a rendőrség sajtótájékoztatóján. Ahogy azt az Origo korábban megírta, információink szerint Tordai Bence szélsőbaloldali országgyűlési képviselő irányította a támadásokat.
Vágólapra másolva!

A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzott, a korábban bejelentett tüntetés este hét óra után néhány perccel véget ért. Ezután egy csoport megindult az Andrássy úton a Hősök tere felé (a tömegben előre kinyomtatott cetliken utasították a résztvevőket, hogy a Fidesz-székházhoz menjenek - a szerk.), ez már be nem jelentett megmozdulás volt, így illegális.

Sörösdoboz, fémtermosz, vascsavar, zászlórúd: ezekkel támadtak a rendőrökre. fotó: Origo

A Rippl-Rónai utcán egy rendőrsorfal állította meg a néhány száz fős csoportot. Ekkor sokan provokálni kezdték a rendőröket, előbb csak szóban, majd tettlegesen is. Egy idő után

dobálni kezdtek, sörösdobozokat, fémtermoszokat, vascsavarokat.

Volt, aki a rendőrsorfalba egy zászlórúddal szúrt bele, mások füstgyertyákat dobáltak - mondta Fülöp Gergely alezredes.

A vascsavar a helyszínen Forrás: police.hu

A néhány száz fős, aggresszív tömeg nyolc és kilenc óra között tombolt. A rendőrök folyamatosan szólították fel őket az erőszak abbahagyására. Ezek után lehetőség lett volna kényszerítő eszközök alkalmazására, de a rendőrök csupán testi erővel tartották vissza a sorfalon áttörni igyekvőket.

Közben az első sorokban lévőket hátulról folyamatosan nyomták előre, négy fiatalt a rendőröknek azért kellett kiemelni, mert társaik összepréselték őket, és rosszul lettek.

Két ember ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás indult, és elkezdődött az eljárás csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt is.