Hamis álláshirdetésekkel csalt ki intim képeket kislányoktól egy budapesti férfi - videó

Vágólapra másolva!
Egy 28 éves budapesti férfi ingyenes hirdetési oldalakon tett közzé álláshirdetéseket. A jelentkező kislányoktól intim képeket is kért, amiket később szexhirdetéshez használt fel. Az ügyészség most vádat emelt ellene.
Vágólapra másolva!

A férfi 2017-től kezdve a 2020 novemberi elfogásáig különböző e-mail címekkel regisztrált ingyenes hirdetési oldalakon, majd olyan állásokat hirdetett, amikben

már 13-14 éves kislányoknak is kínált jól fizető divat, fehérnemű illetve bikinimodell munkát.

A jelentkező lányoktól eleinte ruhás képet kért, valamint hogy elnyerje a bizalmukat, azt mondta nekik hogy nyugodtan kérjék a szüleik segítségét, akik majd a fotózásokra is elkísérhetik őket. A férfi az egyeztetések közben nőnek adta ki magát, egyes esetekben pedig létező, elismert modellügynökségek nevében vette fel kapcsolatot a lányokkal.

Miután elnyerte a lányok bizalmát már fehérneműs, illetve meztelen képeket kért, valamint bemutatkozó videót is.

Ezt azzal indokolta, hogy látnia kell. Nincs-e valami testi hibájuk, ami kizáró ok lett volna a munkához. Ezek után már konkrét dátumokat is megadott a lányoknak a fotózásokhoz, így tovább hitegette őket.

Az így megszerzett fotókat, felvételeket különböző közösségi oldalakon, a lányok nevében létrehozott álporfilokon keresztül megosztotta másokkal, valamint szexuális szolgáltatásokat ajánlott fel.

Társkereső oldalakra is feltöltötte a képeket, amin szexuális szolgáltatásokat hirdetett. A jelentkező férfiakkal a lányok nevében beszélt, a kérésükre még több képet is küldött nekik.

A férfi összesen 21 lánytól szerzett meg képeket, voltak, akiket az internetre feltöltött képek alapján könnyen felismerhetőek voltak.

Az ügyészség gyermekpornográfiával, valamint különleges személyes adatokkal visszaéléssel vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel érintkezhetne - írja a Fővárosi Főügyészség.