Elítélte a bíróság a győri késelő diákot

Vágólapra másolva!
Jogerősen elítélte a bíróság azt a győri diákot, aki 2019 decemberében egy számára rossz osztályzat miatt megkéselte a tanárnőjét óra közben. A diák meg akarta ölni a tanárt, amiben végül a padtársa akadályozta meg.
Vágólapra másolva!

A Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumába járt a a 17 éves fiú, aki magával szemben maximalista volt, az átlaga 4,5 fölött volt.

2019. december 5-én a második órán hármast kapott matematikából, ami miatt ideges lett.

A tanárnő elmondta, hogy nézzék át a dolgozatukat, és ha valamivel nem értenek egyet, a következő órán beszéljék meg, és még lehet javító dolgozatot írni, ezért egyelőre be sem írja a jegyeket.

Az ötödik órán ugyanaz a tanárnő tartott fizikát. A fiú kivitte a tanárnőnek a füzetét, hogy mutat benne valamit.

Amíg a tanárnő a füzetet nézte, a fiú elővett egy kést és hátulról megszúrta a tanárnőt, aki ettől a földre esett.

A diák ezek után próbálta még többször megszúrni, de a tanárnőnek sikerült védekeznie. Végül a padtársa állította le a fiút.

Forrás: KISALFÖLD.HU/H. BARANYAI EDINA

– mondta korábban az Origónak az egyik, abba az iskolába járó diák. Hozzátette, hogy amikor megkérdezték a fiútól, hogy miért tette, csak ennyit válaszolt:

"Ebből majd tanul a tanárnő".

Tavaly októberben a Győri Törvényszék első fokon közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérlete miatt 5 év fiatalkorúak börtönére ítélte, ahonnan a büntetésének felének letöltése után szabadulhatna feltételesen. Az ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős.

Ma másodfokon, a Győri Ítélőtábla annyiban megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, hogy

a diák a büntetésének kétharmad részének letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra.

Az ítélet jogerős.

Az 51 éves tanárnő a késelés után életveszélyes állapotba került, légmell és vérmell alakult ki nála, bal tüdeje összeesett, több végtagja is sérült.