A baloldal szellemi válságban van, nincs mondanivalójuk, nincs olyan koherens, releváns politikai cél és szándék, amely mögé társadalmi többséget tudnának kiépíteni, pont ezért próbálnak rátelepedni egy-egy elégedetlenségi akcióra, amivel azonban a legtöbbet magának az ügynek ártanak, a baloldali politikusok megjelenésével az ügyek rendre sikertelenné váltak, és kifulladtak. Ennek az egész folyamatnak a része, hogy a kiskorúakat játékszerként használnak fel a demonstrációk során. 

Pankotai Lili, Nagy Blanka, Karsay Dorottya, Polgár Dóra – csak pár fiatal azok közül, akik valamikor vezéralakjai voltak egy-egy demonstrációnak, tüntetéshullámnak. A fiatalokat aztán egytől egyig egy-egy párt vagy valamelyik Soros-szervezet karolta fel, végül amikor már nem volt rájuk szükség, eltűntek a nyilvánosság elől.

Minden bizonnyal ez a sors vár a most kiemelt, 18 éves Pankotai Lilire is, aki egyébként úgy harcol a közoktatás megreformálásáért, hogy az érettségit sem teszi le.

Pankotai Lili is csak egy eszköz a baloldal kezéen, ha nem kell már nekik, akkor gond nélkül eldobjákFotó: Ladóczki Balázs - Origo

E forgatókönyv szerint kiválasztanak egy-egy személyt, és megpróbálják a rendszer áldozataként feltüntetni. A lényeg, hogy a hatalommal szemben mindig találj olyan személyt, aki az áldozat, és a többség szimpatizál vele. Ezért keresnek fiatal lányokat, ők alkalmasak lehetnek erre a szerepre

mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin.

A XXI. Század Intézet elemzője úgy látja, mindez azonban a hazai baloldalnak mindeddig nem sikerült. Ennek egyik oka, hogy a baloldal szellemi válságban van, nincs mondanivalójuk, nincs olyan koherens, releváns politikai cél és szándék, amely mögé társadalmi többséget tudnának kiépíteni - mondta az elemző, hozzátéve, pont ezért próbálnak rátelepedni egy-egy elégedetlenségi akcióra, amivel azonban a legtöbbet magának az ügynek ártanak, a baloldali politikusok megjelenésével az ügyek rendre sikertelenné váltak, és kifulladtak.

Visszatérve az Alinsky–Popovics-elméletre, a baloldal eltért a forgatókönyvtől, amikor olyan fiatalokat választottak, akik átcsaptak vulgaritásba, ami kontraproduktív, mert a magyar társadalom többségre nem szereti a trágárságot – hangsúlyozta.

Nagy Ervin kitért arra is, hogy

a „kiválasztott" fiataloknak eligazítást is tartanak, amely szerint ki kell alakítani olyan szituációt, hogy úgy tűnjön, hogy az állam erőszakhoz nyúl, eközben az ügy szolgálói áldozatok legyenek, arcot kell adni az adott ügy mellett tüntetőknek, de arcot kell adni az ellenfélnek is.

A baloldali pártok játékszerként használnak fel egy-egy kiskorút a politikai haszonszerzés érdekében, törvénytelen helyzetbe kergetve őket, ami kimeríti a politikai pedofília fogalmát.