Jelentős segítséget kapott a Providenttől az Életjel Mentőcsoport

Vágólapra másolva!
Egymillió forint összegű adományt kapott az Életjel Mentőcsoport a Provident Pénzügyi Zrt.-től. A támogatást jelképező csekket egy kerekasztal-beszélgetéssel összekötött ünnepélyes rendezvényen adták át a vállalat Őrangyalai. Az eseményen részt vett az egyesület egyik keresőkutyája, Smile, a tacskó, aki számos életet mentett már meg eddigi bevetései alkalmával.
Vágólapra másolva!

Egymillió forint támogatást kapott a szolnoki Életjel Mentőcsoport. A Provident Pénzügyi Zrt. adományának köszönhetően így újabb nemzetközi mentőakcióban vehetnek részt. Az egyesület önkéntes mentőszervezetként működik, természeti- és ipari katasztrófák, háborús konfliktusok során segíti a lakosság mentését, valamint eltűnt személyek felkutatásában is részt vesznek speciálisan képzett keresőkutyáikkal.

Forrás: Origo

Nincs fontosabb ügy embertársaink életének megmentésénél. Elismeréssel adózunk az Életjel Mentőcsoport önkénteseinek, akik sokszor külföldön, természeti katasztrófák helyszínén vagy akár háborús övezetben mentenek életeket. Mi is a magunk módján próbálunk helytállni a mindennapi munkánk során tapasztalt vészhelyzetekben. A területen dolgozó kollégáinkkal ugyanis sajnos előfordul, hogy napi tevékenységük közben életveszélyben lévő emberekkel találkoznak. Büszkén mondhatom, hogy az eddig felmerült esetekben kollégáink sikerrel hárították el vagy előzték meg a tragédiát, meg is kapták érte a vállalat Őrangyalai elismerést. Az Életjel Mentőcsoport hivatása összecseng a Provident filozófiájával, ezért is vagyunk nagyon büszkék arra, hogy mostani támogatásunkkal egy újabb nemzetközi mentőakciójukat tudjuk finanszírozni” – fogalmazott az adományozás kapcsán Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs és vállalati kapcsolatok igazgatója.

Forrás: Origo

A vállalat dolgozói nemcsak munkájuk során, hanem szabadidejükben is segítenek a veszélyben lévőknek. Sokszor nagyon váratlan helyzetekben kell helytállniuk, legyen szó akár egy lakóházakat fenyegető, gyorsan terjedő tarlótűz megfékezéséről és eloltásáról, vagy egy hétvégi kirándulásra vezető autóút során látott közúti balesetben életveszélyesen megsérült kisgyermek újraélesztéséről. Leggyakrabban azonban a segítségnyújtás a munkájuk ellátásához kapcsolódik: ha egy idős ügyfél nem nyit ajtót, a kereskedelmi tanácsadók segítséget kérnek, és meggyőződnek róla, hogy nem történt-e baj az illetővel. Több ügyfél köszönheti életét ennek a gondoskodó magatartásnak.

A Providentnél kiemelt figyelmet kapnak azok a munkatársak, akik életmentő akcióban vettek részt – ők kapják a Provident Őrangyal elismerést, derült ki az átadón megtartott kerekasztal-beszélgetés során. A vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kitüntetéssel elismerje, honorálja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a kollégák tesznek embertársaik életének védelme érdekében.

Forrás: Origo

A sajtónyilvános, ünnepélyes átadóeseménynek különleges résztvevője is volt, Smile, a legkisebb mentőkutya. A képzett tacskó több bevetésen is bizonyította képességeit – többek között a februári, törökországi földrengés alkalmával is segített a túlélők felkutatásában.

Nagyon örülünk a Provident adományának, mert ez lehetővé teszi, hogy szükség esetén egy újabb nemzetközi bevetésen részt tudjunk venni. Törökországban az egyik legmeghatározóbb élményünk az volt, amikor egy négyéves kisfiút sikerült élve kimenteni a romok alól. Bízunk abban, hogy a Provident támogatása révén további életek megmentéséhez járulhatunk hozzá – mondta a támogatás átvétele kapcsán Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője.