Közös nyilatkozatot fogadtak el a Visegrádi Négyek Legfőbb Ügyészei

Vágólapra másolva!
A Visegrádi Négyek Legfőbb Ügyészségei között hosszú évek óta kiemelt fontosságú, folyamatos és zavartalan az együttműködés. Az idén Csehországban, Brno-ban tartott megbeszélésen a résztvevők szándéknyilatkozatot fogadtak el a kiberbűnözés elleni küzdelemről, valamint a kulturális javak büntetőjogi védelméről.
Vágólapra másolva!

A nagy hagyományokkal bíró találkozónak 2023. május 23-24. között Brno adott otthont - írja Magyarország Ügyészségének honlapja.

A megbeszélésen a Maroš Žilinka szlovák legfőbb ügyész, Igor Stříž cseh legfőbb ügyész, Dariusz Barski lengyel főállamügyész, valamint Dr. Polt Péter magyar legfőbb ügyész által vezetett delegációk vettek részt.

A rendezvény témája a kiberbűnözés elleni küzdelem jelenlegi kihívásai, valamint a kulturális javaknak a büntetőjog eszközeivel történő védelme volt.

Közös nyilatkozatot fogadtak el a Visegrádi Négyek Legfőbb Ügyészei. Forrás: ugyeszseg.hu

A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy támogatják a megfelelő jogi és technikai intézkedéseket a kiberbűnözés elleni küzdelemben.

Szükségesnek tartják emellett az ilyen ügyekben folytatott nemzetközi igazságügyi együttműködés továbbfejlesztését.

A résztvevők leszögezték, hogy a kulturális javak védelme érdekében elengedhetetlen azok lefoglalásával és visszaszolgáltatásával kapcsolatos büntetőjogi együttműködés lehetőségeinek bővítése, mind az Európai Unión belül, mind a világ más államaival.

A Visegrádi Négyek Legfőbb Ügyészségei között hosszú évek óta kiemelt fontosságú, folyamatos és zavartalan az együttműködés.