A Mura folyón csempészett migránsokat egy tunéziai migráns

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Rendőrautó, illusztráció
Vágólapra másolva!
Évekig nem teheti be a lábát az országba az a tunéziai férfi, aki 2020 nyarán egy iraki társával szervezte migránsok átcsempészését a Mura folyón keresztül.
Vágólapra másolva!

A Lengyelországban élő tunéziai férfi 2020. június 27-e és 2020. szeptember 14-e között egy szintén Lengyelországban élő iraki férfival szervezte a migránsok szállítását a Mura folyón.

A migránsokat egy Muraszemenye közelében kialakított rejtekhelyen helyezték el, hogy a határfolyón csónakokkal átsegítve, majd autókkal Szlovéniába, illetve Ausztriába juttassák.

A migránsok szállítását ukrán emberek, illetve más társaik végezték a tunéziai, illetve iraki férfi megbízására.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A tunéziai férfi autókkal előfutóként haladt a szállítók előtt. A férfi 2020. augusztus 20-án még egy csónakmotort is beszerzett és leszállított a Muraszemenye mellett kialakított illegális szállásra, hogy azt

gumicsónakra szereljék és Horvátországból a Mura határfolyón keresztül az Európai Unióba érkező migránsokat hozzanak be Magyarországra.

Az ügyészség a letartóztatott vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és az ország területéről történő kiutasítást javasolta.